fbpx

A La Perla de Marton Étterem & Bisztró az a hely, ahol a tulajdonos mindent megtesz azért, hogy az étterem működjön, bármilyen nehéz is a helyzet. Kendőzetlen őszinteséggel mesélt Marton Péter a járványhelyzetről, üzletről, szakmaiságról és túlélésük titkáról.

Márton Péter.

Ki kicsoda? Marton Péter mesterszakács, akit a győri közönség régóta ismerhet például a Carmen étterem volt séfjeként vagy a Revita TV több főzőműsorából. 2019-ben azonban megnyitotta saját éttermét, a La Perla de Martont Győrújfalun.

Különösen nehéz helyzetbe kerültetek, mégis sikeresen túléltétek a járványhelyzetet. Mi volt a titok?

2019 szeptemberében nyitottam meg az éttermet, ami azt jelenti, hogy rá fél évre már jött is a bezárás. Nekünk nem volt ekkor még törzsközönségünk, nem indítottuk el a reklámkampányokat, nem voltunk még ismertek, ezért azonnal lépnem kellett. Amellett, hogy bevezettük a kiszállítást, úgy döntöttem, az étterem csupán délután 3 óráig tart majd nyitva. Jó döntés volt, mert ha akkor nem lépem meg mindezt, akkor bezárhattam volna. Nem hittem volna azonban, hogy ez az időszak még több megoldást kíván majd.

Perla de Marton.

Jelige: kreativitás, rugalmasság és szakmaszeretet

Kínálatunkat hétvégi menüvel és különböző tálak rendelési lehetőségével bővítettük, mindig gyorsan reagálva a megváltozott igényekre. Azt gondolom, ha én nem séf lettem volna, nem tudtuk volna megoldani ezt az időszakot sem. Mondhatnám, hogy szerencse kérdése volt az életben maradásunk többször is, de valójában nem. Mindig résen kellett lennem, ötletelni, figyelni a keresletet és arra jól reagálni. Éppen ezért nem lehetek két helyen, mert ha a konyhán dolgozom, nem tudom menedzselni az étterem ügyeit. Mostanra szerencsére sikerült kiváló szakácsokat találnom, olyan kollégákat, akikkel nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Természetesen, ettől függetlenül most is sokat vagyok a konyhában, hisz ez a véremben van.

Új menü, új koncepció és cigányzene minden hétvégén

A vendéglátósok számára különösen nehéz a jelenlegi gazdasági helyzet. Az alapanyagok, a bérköltségek, az energiaárak, és sorolhatnám még, mi mindennek az áremelkedése, nálunk is azonnal megjelenik, ami szinte lehetetlenné teszi a minőséget és a hasznot egy menün. Választanom kellett, és én a minőséget választottam, ahogy ez idáig mindig, minden esetben. Ebben nincs kompromisszum, amit a közönségünk is tud már. A menü ára minimálisan emelkedett, minden étel egységes áron kapható, a különböző ÁFA-tartalom ellenére akár helyben, elvitelre vagy kiszállításra. Ezen kívül vannak extra menük naponta, amiben például harcsa-, fogas-, szűzpecsenye- vagy marhahús-alapanyaggal dolgozunk. Az újdonságunk idén a cigányzene szombaton és vasárnaponként az ebédhez. A hétvégi vacsorákhoz, akár a la carte vagy esti menüparádé kínálatunk mellé pedig könnyed élőzenével próbálunk vendégeinknek kedveskedni, ezzel is plusz szórakozási lehetőséget biztosítani. Eddigi tapasztalataink alapján úgy tűnik, ez is egy jó ötlet volt.

A La Perla de Marton teraszhelysége.

Főszerepben az ízek: finoman főzünk!

Több technológiával dolgozunk, mint a füstölés, szuvidálás, grillezés. Az új technológiákat ötvözzük a hagyományos ízvilággal, de egy ételben számomra mindig az ízek a legfontosabbak, talán mottónknak is tekinthetjük: Nálunk „Főszerepben az ízek” vannak.

Szeretnék a nyárra grill esteket a nagyméretű teraszunkon, ahol beizzítjuk az új gázgrillsütőnket, és jobbnál jobb ízletes ételeket készítünk rajta. Várjuk az idei évet, újra teljes csapattal és még több jó alapanyaggal, új fogásokkal, a hagyományos kedvencek mellett.

A La Perla de Marton Étterem & bisztroban a vendégek kedvenc fogásának egyike: Feta sajttal töltött csirkemell baconbe sütve, kertifűszeres-dippel, édesburgonya-hasábbal#

A kedvenc.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE