fbpx

Az étteremi étkezés nyüzsgő világában az idő lényeges tényező. Nagyon frusztráló amikor megérkezünk egy áhított étterembe érkezünk, majd azt tapasztaljuk, hogy rendkívül hosszú a várakozási idő. De vajon mennyi ideig hajlandóak várni a vendégek, mielőtt elfogy a türelmük? Egy friss felmérés szerint, ez a varázsszám körülbelül 30 perc, a vendégek 72%-a ezt jelölte meg tolerancia határaként. 

Azon pillanattól kezdve, hogy belépünk egy étterembe, amíg leülünk az asztalunkhoz és megkapjuk az ételt, az átlagos várakozási idő körülbelül 23 perc. Miután leültünk, további négy percbe telik, mire az étlapokat elénk teszik, az étel pedig a rendelést követően legfeljebb 20 percen belül érkezik. Természetesen ez mind az ételrendelés bonyolultságától és a konyha hatékonyságától függ. 

Kép: www.envato.com

Ezeket fontoljuk mielőtt elhagyjuk az éttermet – vagy mielőtt kiválasztanánk 

De mely tényezők játszanak szerepet ebben a várakozási játékban? Egyik nyilvánvalóan az étterem jellege és népszerűsége. A zsúfolt estéken és csúcsidőben az asztalok iránti kereslet az égbe szökhet a jobb helyeken, hosszabb várakozási időkhöz vezetve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sok étteremnél az ünnepek alatt megnő a vendégek száma, amikor az emberek 63%-a választja az étteremben étkezést. 

Továbbá, a nagyobb csoportok vagy különleges igényű vendégek tovább növelhetik a várakozási időt minden érintett számára. Például a legtöbb étterem nem ülteti le a vendégeket addig, amíg az egész társaság meg nem érkezik. És ne felejtsük el az előre nem látható körülményeket, mint a konyhai malőrök vagy a személyzethiány, amelyek még a legjobban megtervezett esteket is tönkretehetik. 

Hogy jobban megértsük, mi befolyásolhatja az asztalra való várakozási időt, tartsuk szem előtt, hogy a foglalással rendelkező vendégek általában öt percen belül leülhetnek az érkezésüket követően, a Toast felmérése szerint. Egyébként döljünk hátra, lazítsunk, és élvezzük az előttünk álló finom ételre való várakozást, tudva, hogy hamarosan különleges élményben lehet részünk.  

Forrás

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE