fbpx

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Pidy által támogatott termékbemutató sorozat, melynek ezúttal a győri Garzon Pláza**** rendezvényterme adott otthont. Az előadáson most is a konyhakész, sokoldalúan felhasználható sütemények és desszertek kapták a főszerepet.

Két kreatív séfünk, Briák Ferenc és Székely Ferenc a nagy sikerű, budapesti és szegedi előadás után hazai pályán, Győrben tartott teltházas prezentációt. A korábbi eseményekhez hasonlóan a Pidy, Nats Rawline, Darta, Pop Dots, a Poppies Bakeries és a Pfalzgraf termékei kerültek reflektorfénybe, kiemelve a termékelőnyöket és széleskörű felhasználhatóságukat.  

Fotó: Szabó Richárd

A vendéglátásban dolgozóknak bizonyára nem kell bemutatni a Pidy-t, hiszen a több, mint 50 éve van jelen a piacon. A kis belga pékség ma már 300 terméket forgalmaz Európa-szerte, leveles tésztáikkal pedig senki nem veheti fel a versenyt.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a vajas és margarinos közti különbséget szinte lehetetlen megkülönböztetni, felhasználásuknak pedig csak a képzelet szabhat határt. A levelestészták mellett 3-féle piskótával is készültünk, melyekből francia fatörzs torta és tiramisu készült.

Mille-feuille levelestésztából/Fotó: Szabó Richárd

Darta – gyümölcsben verhetetlen

A belga székhelyű cég több szempontból is kiérdemelte a piacvezető címet. Egyedi sokkolási technikájuknak köszönhetően a gyümölcsök (és zöldségek) nem vizesednek, valamint hőkezelés után is megtartják ízüket, állagukat, valamint nem utolsó sorban vitamintartamukat. Repertoárjukban egyaránt szerepelnek gyümölcs és -zöldségsaláták, fűszerek és gombák. A győri rendezvényen mangó és ananász felhasználásával tejberizsből készült kétféle pohárdesszert. A séfjeink által készített receptúrák semmilyen sűrítőanyagot nem tartalmaztak, hiszen prémium minőségüknek köszönhetően anélkül is teljes értékű gyümölcsvelő állítható elő.

Késztermékből egyedi desszert

Amellett, hogy bemutatásra került az egyes alapanyagok széleskörű felhasználása, késztermékekkel is készültünk vendégeinknek. A Nats nyers vegán desszertjeik előállítása során semmit nem hevítenek 46 fok fölé. Ennek köszönhetően garantáltan minden alapanyag maradéktalanul megőrzi a benne lévő vitaminokat és ásványianyagokat.  Az egalizált, praktikusan csomagolt termékeik fagyasztva akár 14 hónapig, hőtőben pedig 7-9 napig tárolhatóak minőségromlás nélkül, így különösen jó választás olyan konyhák számára, akik cukrász vagy előkészítőhelység hiányával küzdenek. A sütemények önmagukban is csodás látványt nyújtanak, ám néhány ehető virág vagy liofilizált gyümölcs hozzáadásával bármely étterem a közönségének megfelelően teheti egyedivé.

A Pop Dots ízletes, vidám fánkjaival már több évtizede színesíti a legkülönfélébb vendéglátóegységek desszertkínálatát. A Nuts finomságaihoz hasonlóan szobahőmérsékleten olvadnak, majd azonnal fogyaszthatóak. Néhány kiegészítő garnish segítségével pedig bármely bisztró számára tökéletes alapanyagként szolgálhat.

Fotó: Szabó Richárd

Közösségteremtő előadás

Érdeklődő, sokrétű közönségünknek is köszönhetően egy rendkívül jó hangulatú, interaktív rendezvény jöhetett létre, ahol a finom falatok mellett rengeteg információ és névjegykártya is gazdát cserélt. Kreatív séfjeinkkel legközelebb március 29-én, a siófoki Piroska Csárdában találkozhatnak. Ezen a rendezvényen elsős sorban a reggeliztetéssel foglalkozó partnereink számára szeretnénk inspirációval szolgálni.

Tags: , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE