fbpx

A szezon egyik nagy slágere a kacsacomb. Mint farsangkor általában, amit garatra öntenek, azt adják az ételekhez is. Ezt a kacsacombot egy kis konyakkal bolondítjuk meg, hogy ne legyen kérdés, mivel alapozzunk az esti bálra. 

Hozzávalók 4 főre:

A konyakos kacsacomb elkészítése:

  • A kacsacombokat alaposan sózzuk és borsozzuk. Helyezzük egy tepsibe, tegyük köré a zúzott fokhagymákat, kakukkfüvet, majd öntsünk rá 1 kupica konyakot és a vizet. A kacsazsírt olvasszuk fel és öntsünk a combokra annyit, amennyi ellepi. Tegyük egy 100-120 °C-ra előmelegített sütőbe 5-6 órára.  
  • A baconszalonnát kockázzuk fel és kevés kacsazsíron kezdjük el lepirítani. Adjuk hozzá a lilakáposztát és pár perc főzés után készen is vagyunk vele. 
  • A karamellizált körtéhez a gyümölcsöt pucoljuk meg, vágjuk négyfelé és távolítsuk el a magházat. A barnacukrot kezdjük karamellizálni, majd belerakjuk a körtecikkeket. Pörgessük át benne, adjuk hozzá a másik kupica konyakot és forraljuk el. Vegyük le a tűzről, majd a hideg vaj hozzáadásával krémesítsük a karamellt.  
  • Tálalás előtt a burgonyalángosokat kevés zsiradékon nagyjából 6 perc alatt készre sütjük. A konfitált kacsacombokat bőrös oldalával felfelé, 180 °C-os sütőben süssük addig, míg a bőre ropogós, aranybarna nem lesz. 

Jó étvágyat kívánok! 

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE