fbpx

Egy török kávézó, a Mosque Coffe (Mecset Kávézó) bekerült az öt legjobb közé a japán fővárosban, Tokióban.

A minibuszból vendéglátóhellyé avanzsált, török motívumokkal díszített helyen igazi, török kávét főz rézedényben, nyílt tűzön Maszanori Kojama, a cég vezetője. A férfi saját bevallása szerint kilenc évvel ezelőtt járt először Törökországban és azonnal beleszeretett a török és az iszlám kultúrába.

„A japánok szemében az iszlám világ és Közel-Kelet rendkívül egzotikus. Aki úgy dönt, odautazik, biztosan nem fog csalódni”, mondja.

Második török útja során, Isztambulban és az északnyugaton található Edirnében Kojama megtanulta, hogyan kell elkészíteni az igazi török kávét és három évre rá megnyitotta a saját kávézóját Tokióban.

„Tizenegyféle kávét kínálunk, ezenkívül török édességeket és szénsavas italokat is, amelyeket a trök bazárokban lehet kapni”, meséli Kojama, hozzátéve, hogy egy csésze kávé 400-800 jenbe, azaz kb. 1130-2250 forintba kerül.

Mivel igen nagy az érdeklődés, Kojama hisz abban, hogy a török kávé fogyasztása Tokió lakosai életének szerves részévé válik.

Az UNESCO tavaly fogadta kulturális örökségei közé az autentikusan, és a világon egyedülálló módon készített és szervírozott török kávét.

(forrás: hurriyetdailynews.com)

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE