fbpx

A Balatonlellétől mindössze egy kőhajtásra fekvő Rádpusztán található élménybirtokon kizárt az unalom. Ha egy finom ebédre vágytok borkóstolóval, vagy inkább lovas túráznátok, netán egybekelnétek, itt mindent megkaptok!

A tulajdonos, Fekete Zoltán 97-ben vásárolta meg a birtok egy részét, amin akkor mindössze egy romos kis házikó állt. Azóta nem csak egy 300 férőhelyes étterem, de egy szintén 300 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, egy borospince, egy lovarda, egy állatsimogató és egy panzió is felépült a jelenleg több mint 6 és fél hektáros területen. Bevallom, fogalmam sincs, hogy lehet, hogy én róluk most hallottam először, ugyanis a mindössze 10 perc autóútra található Lellén rengetegszer megfordultam már, de ezért is szeretem a munkámat. Mindig van egy felfedezésre váró hely, itt pedig aztán bőven van mit!

Fotó: Facebook/radpuszta

Kemencében sült klasszikusok és nemzetközi fogások egy helyen

Az étlapjukat nézve leginkább a magyar konyha remekeivel hódítanak. Az étlap évente kétszer változik, melyet szezonális séfajánlatokkal tesznek változatossá. Legnépszerűbbek a kemencében sült ételek, azok közül is a kacsa, illetve a rétesek, de van makói töltött káposzta és porhanyós tarja is. Mivel a vendégkörük rendkívül összetett, így a magyar konyha tradicionális ételei mellett ugyanúgy kaphatóak nemzetközi fogások, a környéken pedig egyedülállóan nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi steak– és marhahúskínálatra, amit a Matusz-Vad szállít számukra. Természetesen a vegetáriánus vendégeket sem hagyják éhesen, én például egy házi tésztából készült vargányás csuszát ettem, amivel képtelen voltam betelni. A mártás egyszerre volt intenzíven gombás, mégis kellemesen krémes, a tésztán pedig egyértelműen érezni lehetett, hogy frissen, helyben készült. Bár nem vagyok különösen édesszájú, a bodzamézzel készült madártej is nagyon hívogatott, így ezért egyszer mindenképpen visszatérek.

Fotó: Bercely Judit

Borospince, amibe legszívesebben beköltöznél

Ha engem kérdeztek, én nem hagynám ki! Borrajongó révén alig vártam, hogy bejárhassam a közel 200 éves pincét, ahol Magyarország mind a 22 régiójából találhatóak tételek. A hűtővitrinné átalakított hordók mindegyike egy-egy régiót mutat be egy rövid leírás kíséretében, illetve ki is vannak állítva az adott területen működő szőlészetek különösen jól sikerült tételei. Őszintén állíthatom, hogy országhatáron innen és túl is megfordultam már pár pincében, de ilyen szép pincét talán még soha nem láttam. A bortrezorként is működő épületben végeláthatatlanul sorakoznak a jobbnál jobb palackok, de a több, mint 250-féle (!) bor mellett 8 eredetvédett pálinkát is tartanak. Az élménybirtok megannyi programja mellett természetesen van lehetőség borkóstolásra, de már többen tartották itt az esküvőjüket is.

Fotó: Facebook/radpuszta

All fun and games

A Gasztro Élménybirtok komolyan veszi a szórakoztatást, érkezzen hozzájuk romantikára vágyó pár, vagy aktív kikapcsolódást kereső család. Egyik legnépszerűbb rendezvényük kétség nélkül az élő zenével egybekötött vacsora, melyet igény szerint megelőz egy balatoni sétahajókázás vagy kisvasutas utazás. A birtokra érkezve a vendégeket mangalicazsíros kenyér és egy pálinka várja, majd bemutatásra kerül a borospince, ahol lehetőség van megismerni és természetesen megkóstolni a régió legizgalmasabb tételeit. Ezután következik a lovasbemutató, az este pedig a vacsorával ér véget. 

Programok a Gasztro Élménybirtok kínálatában

A családosok szintén számos lehetőség közül választhatnak. A birtokon helyet kapott egy hatalmas játszótér, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Az állatbarát vendégek számára ez a hely pedig egy valóságos álom, mert itt bizony minden van, ráadásul mindent meg is lehet simogatni (más kérdés, hogy van, amit nem érdemes). A birtok lakói között vannak nyuszik, kecskék, lámák, alpakák, kosok, de még kenguruk és egy teve is.

Fotó: Szekeres Anna

Céges rendezvények és kézfogók számára szintén ideális választás, ugyanis a rendezvényterem külön konyhával rendelkezik, így az étterem forgalmától függetlenül tudják biztosítani a zavartalan szervizt, a panzióban pedig 29 vendég hajthatja álomra a fejét.  

Aki szeretne eltölteni pár órát egy valóban idilli környezetben, vagy kicsit elbújni a világ elől, annak Rádpusztán a helye! #

Cím: 8638 Balatonlelle-Rádpuszta 9033/11 hrsz.

Tags: , , , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE