fbpx

Az új típusú koronavírus-járvány tavasszal a szórakoztatóiparra is kíméletlenül lesújtott; nem képezett kivételt ez alól egyetlen hazai piaci szereplő, így a Hungária Nagycirkusz sem. Túl azon, hogy a nyolcgenerációs dinasztiára építkező társulat egésze került egzisztenciális válságba, vadállatainak etetése is komoly gondot jelentett.

Kíméletlen tény, hogy aki kliensből, páciensből, ügyfélből, vendégből él, minden képzeletet felülmúlóan szenvedte meg tavasszal a Covid-19 pandémiáját. A szolgáltatási szektor, mint ismert, jobbára teljesen megbénult, leállt – éspedig globálisan. Szállítmányozás, kereskedelem, média, szépségipar, egészségmegőrzés, turizmus, vendéglátás – és még sorolhatnánk –: az elkönyvelt anyagi veszteségek sok esetben drasztikus lépéseket követeltek meg a cégek részéről, melyek nyomában elhúzódó, fokozódó létbizonytalanság keletkezett.

Nem mintha ilyen helyzetben egymásra akarnának „tromfolni” a szereplők, de sajnos vannak, akiknél a gazdasági, egyszersmind egzisztenciális károkat további problémák tetézték. Ilyen a szórakoztatóiparon belül a cirkusz világa, ahol a jegyárakból származó bevétel kiesése az állatok létét komoly veszélybe sodorta, ahogy történt az a Hungária Nagycirkusz esetében is. Az Ádám és Wertheim dinasztiákból alakult társulat, mely minden évben megújítja műsorát, világhírű és díjnyertes produkciókkal várja nagyérdeműjét, az ország egész területét beutazza évadonként. A bengáli tigrisekkel, óriás fehéroroszlánokkal is műsorozó cirkusz hazánk egyik legnagyobbjának számít, ám mikor már készültek a márciusi leállásra, egyúttal gyártották jó előre a válságstratégiát: melyik szállítójárművüket értékesítsék majd áron alul, hogy a vadállataik etetését finanszírozni, biztosítani tudják.

Mikor a Matusz-Vad Zrt. győri irodája tudomást szerzett arról, hogy a győrújbaráti telephellyel rendelkező Hungária Nagycirkusz ilyen jellegű és mérvű gondokkal küzd, azonnal felajánlotta támogatását. Márciustól négy hónapon át heti 400 kilogramm, júliusig összesen tehát több mint 3 tonna szárnyashúst jutatott el a társulathoz, a nagymacskák élelmezését segítendő.

A Hungária Nagycirkusz mára újra járja az országot a közönsége örömére, s tartja meg elmaradt előadásait fokozott higiéniai protokoll alkalmazásával, valamint az úgynevezett második hullám kíméletesebb lefolyásában bízva. Programtervük folyamatosan épül, aki részletesebben informálódna fellépéseik helyszínéről, keresse fel weboldalukat
(www.hungarianagycirkusz.hu), Facebook-oldalukat (Hungaria-Cirkusz).

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE