fbpx

Az elmúlt évek egyik leglátványosabb vendéglátóipari trendje a reggeli étkezés felértékelődése: egyre több kifejezetten reggelizős hely nyílik a nagyvárosokban, a legtöbb vendéglőben van reggeli ajánlat, a szállodákban pedig kiemelt jelentőségűvé vált a gazdag, minden igényt kielégítő, ízletes reggeli. Ugyanígy elterjedtek az egésznapos reggelik is, elmosva a határokat az étkezések között: ma már nem csak bruncholási lehetőséget keresnek a vendégek, hanem arra számítanak, hogy a nap bármely szakában elérhetőek a hagyományosan a reggeli órában fogyasztott fogások.  

A kényelmes, változatos reggelik segítenek a vendégeknek lelassítani, megélni a hétköznapok szépségét. Családi és baráti találkozók, üzleti megbeszélések zajlanak közös, reggelizőhelyen elfogyasztott étkezések közben, ezért korántsem mindegy, milyen menüvel várod vendégeidet. A legújabb felmérések szerint az édes pékáruk számítanak a legnépszerűbb ajánlatnak, de számos más megoldást is gyakran keresnek a vendéglátóhelyek látogatói. Lássuk, melyek ezek! 

Húsmentes reggelik

Sokan az egészségesebb táplálkozás kedvéért választják a vegetáriánus megoldásokat. Vegyél fel olyan reggeli fogásokat az étlapodra, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint húsos változataik! Egy tofus szendvics, tökös-kecskesajtos táska vagy grillezett ananászos palacsinta izgalmas és tápláló alternatíva azok számára is, akik más esetben szívesen fogyasztanak húst. Az Aviko kínálatában számos olyan termék található, amely kiválóan beilleszthető a reggeli ajánlatba, és természetesen húsmentes. A röszti háromszögekből például pesztós crostinit készíthetsz. Ehhez a rösztit süsd sütőben 200 °C-on 20 percig, majd kend meg vékonyan erdei fűszernövényes pesztóval. Vágj apró kockákra paradicsomot, hagymát és avokádót, keverd össze vízitormával, pisztáciával és olívaolajjal, majd halmozd a háromszögekre! A röszti tallérokat rösztis melegszendvics alapjaként is használhatod, a termékcsalád harmadik eleme, a röszti falatka pedig az angol reggeli remek kiegészítője lehet.

a reggeli kínálatban tökéletesen illeszthető a röszti

Kekszek, sütemények

Kínálj többet a klasszikus zsemlénél, használj különböző kekszeket, péksüteményeket és süteménytésztákat, hogy bekapcsolódj az aktuális étkezési trendekbe! Egy teljes kiőrlésű gabonában gazdag minipizza kellemes meglepetést okozhat a reggeli kínálatban, de ennél kreatívabban is formázhatjuk a tésztánkat: készíthetünk belőle ehető tálat, amelybe buggyantott tojást, spenótot, paradicsomot és sonkát is tehetünk. Ugyanennek a „dekonstruált” változatában a kekszet falatnyi darabokra törjük, majd különböző fehérjeforrásokkal, zöldségekkel, szószokkal rétegezzük. 

Sós és édes

Egy csipetnyi sós íz azonnal feldobja az édes süteményeket. A bacönnel például nem lőhetsz mellé – a baconös muffinok igazi ínyencségek. Az Aviko kínálatából válogatva kiváló reggeli készülhet a churrosból is, amely sós és édes ízesítéssel, csokiszósszal, lekvárral és fahéjjal kávé mellé remek választás. A kalandosabb fogásokat keresők pedig támaszkodhatnak az édesburgonyára, amelyből szintén készülhetnek sós és édes sütemények amellett, hogy önmagában, szeletelt zöldségekkel, szószokkal és mártogatósokkal is egyedi ajánlat a reggeliző asztalokon. 

A reggeli kínálatból sem az édes, sem a sós nem hiányozhat

Zöld és tojás minden mennyiségben reggelire

A saláták egyre több reggeli menüben kapnak helyet. Egy joghurtos zöldségsaláta buggyantott tojással, egy skót tojássaláta vagy egy currys, kelkáposztás, csirkés quinoasaláta édes péksüteményekkel egészségesen és finoman indítják a napot. Sokan el sem tudják képzelni a reggelit tojás nélkül, ami kedvező fehérje- és zsírtartalmának köszönhetően hosszútávon táplál a nap folyamán. Ne álljunk meg a legegyszerűbb felhasználási módoknál, hiszen tojásrántottát otthon is tudnak készíteni a vendégeink, így inkább adjunk nekik valami különlegesebbet! 

Az omlett attól igazán nagyszerű, hogy lágyabb, szaftosabb és jobb szájérzetű étel, mint a kiszáradásra hajlamos, nem mellesleg elegánsan nehezen tálalható rántotta. Az omlett titka a magas hő és a makulátlanul tapadásmentes teflonserpenyő. Jól áll neki egy kis ázsiai pikantéria, így feldobhatjuk kevés csilivel, korianderrel és újhagymával.  

Szintén felejthetetlen élmény az Eggs Benedict. Ez a fogás pirított lepényből, buggyantott tojásból, hollandi mártásból és valamilyen kiegészítőből áll. Bár összetett étel, megfelelő technológiai felkészültséggel és rutinnal sok száz megfőzhető belőle akár egy reggeli roham alatt is.  

A buggyantott tojást pedig zacskóban készítjük el: a zacskót egy edénybe tesszük, a tojást beleütjük a zacskóba, amit megkötve már csak gyöngyöző vízbe kell lógatnunk 4-5 percre. Ennyi idő alatt lesz tökéletesen krémes a tojás. Klasszikus kiegészítő hozzá a füstölt lazac és a sonka, de adhatunk hozzá koktélrákot is, a vegetáriánusok kedvéért pedig akár grillezett gombát és spenótot is. Pár szál Aviko héjas hasábburgonyával verhetetlen reggeli fogás. 

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE