fbpx

A csirkemáj elég megosztó étel. Van aki minden formában imádja, megint más rá sem bír nézni. Én az előbbiek táborát erősítem, ez a recept pedig visszatérő kedvenc az otthoni ebédlősasztalon, így most veletek is megosztom.

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemáj

15 dkg vöröshagyma

5 dkg sertés zsír:

Őrölt bors

3 g piros paprika

20 dkg koktél paradicsom

1 kg burgonya

5 dkg vaj

2,5dl tej

A csirkemáj elkészítése

A csirkemájat alaposan megtisztítjuk, átmossuk hideg vízzel, majd egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. A zsírt felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha ez megvan, mehet bele a csirkemáj, süssük mind két oldalát vajpuhára. Ízesítjük és egy korty vizet hozzáöntve forraljuk még pár percig, hogy maradjon egy kis szaftja.

Közben megtisztítjuk a burgonyát és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a főzővizet, burgonya törővel átnyomjuk és a forró tejjel, valamint a vajjal habosra keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal és szerecsen dióval ízesítjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon, egészben átpirítjuk a koktél paradicsomokat. Ez az édes paradicsom tökéletesen kiegészítője lesz a fűszeres májnak.

Ha mindenünk kész, kedvünk szerint tálalhatjuk.

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE