fbpx

Itt az év egyik legszebb ünnepe, amikor az édesanyákat köszönthetjük. Igaz, hogy rohanunk, az időnk kevés, de vasárnapra egy gyors, egészséges és mutatós édességet kötelező az asztalra tennünk! Mutatjuk is a trükköt, hogyan?!

Úgy tartja a mondás, hogy a gyümölcsök tartalmazzák a legnagyobb energiát a legkisebb térben, pláne ha piros színűek! Ez alól a rebarbara sem kivétel, aminek édessége és savanykássága mellett a színe adja a sütemények pompáját. Érdemes vegyíteni más piros gyümölccsel, mint az eper vagy a málna, esetleg a ribizli vagy a szeder, amiből pár szem elegendő ahhoz, hogy eszméletlenül illatos rebarbarapitét varázsoljunk.

Rebarbara, eper és menta – felforralva tökéletes töltelék. Fotó: pixabay.com

Mit tegyenek a férfiak, akik nem tudnak sütni?

Számukra is van egy még gyorsabb megoldás, ahol be tudják szerezni egy szempillantás alatt a már kész, házi rebarbarás süteményt egyenesen az ünnepi asztalra. Nem kell minden férfinak tökéletes szakácsnak lennie a konyhában, azonban a hölgyek igen értékelik az igyekezetet, a készülődésre szánt időt, azaz magát a szándékot. Ne restelljünk tehát, rendeljünk bátran, vagy ha bátrak vagyunk, próbáljuk ki házilag elkészíteni az egyszerű süteményt!

Honnan szerezzünk rebarbarát a pitéhez?

Mindig nagy kérdés, hogy melyik boltban, bevásárlóközpontban szerezzük be a megbízható alapanyagainkat. Vajon friss, kezeletlen, esetleg kevésbé szép árut találunk a polcokon? Fontosak a megbízható és főként a gyors és egyszerű beszerző helyeink, ahol mindig hozzájutunk a különlegesebb termékekhez is. A rebarbara éppen ilyen gyümölcs, amit, ha a kertbe nem ültettünk, itt meg tudjuk rendelni.

Rebarbara diós piskóta tetején. Fotó: pixabay.com

A rebarbara jótékony hatásai

A diétázóknak és a vitaminhiányos szervezetnek kifejezetten ajánlott növényi forrás. Az első zöldségeink egyike, aminek szezonja áprilistól június végéig tart. Zöldségként emlegetjük, de gyümölcsként tekintünk rá, hiszen lekvárt, szörpöt, szószt készítünk belőle a mellett, hogy gyümölcsökkel párosítva süteményekbe tesszük raguként. Nem is véletlenül, hiszen nem találunk még egy ilyen alapanyagot, mint a rebarbara, ami helyettesíti a citrom savanykásságát, a fűszerességet egyszerre, ráadásul a színe szép bíborvörös. Alapvetően a szárát fogyasztjuk, amit az első hajtásoknál még nyersen is elrágcsálhatunk, később azonban érdemes kicsit meghámozni és feldarabolni. Kevés vaníliás cukorral felfőzni és friss eperrel vegyíteni. B-vitaminban gazdag, a mellett, hogy sok vasat, kalciumot tartalmaz és még ennél is több élelmi rostot. Egyszerű, gyorsan elkészül és különlegesen finom. Érdemes egy piskótába belesütni, vajas tésztákba, galette-be tölteni, vagy csupán egy pohárkrém tetejére ragut készíteni belőle. Garantáltan minden édesanya nagyon örül majd neki.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE