fbpx

Könnyedén kezelhető, egyszerűen tárolható, gyorsan felhasználható. Ha itt a szezon, elsődleges fontossággal bír a vendéglátóhelyek számára a praktikum.

Miért fogyasszunk gyümölcsöt, vagy gyümölcspürét

A gyümölcsök fogyasztása – mondani sem kell – nagyon egészséges. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Könnyen beilleszthetőek az étrendbe, és biztosan találunk köztük kedvünkre valót. A gyümölcsök ízeit szeretjük, és hozzákapcsolható a boldogságérzethez, amit a nap minden szakában szívesen fogyasztunk.

Fotó: Pixabay

Amit megspórolhatunk a konyhán

Édes ételek készítéséhez köretek mellé, de akár a húsos ételekhez is fontosak a gyümölcsök. Első gondolatként persze frissen szerezzük be őket, viszont ebben az esetben nem gondolunk arra, milyen mérhetetlen mennyiségű munka vár ránk. Fel kell dolgozni, meg kell főzni, csomagolni, raktározni, stb. Ezzel persze semmi gond – amennyiben egy gourmetkonyhát vezetünk -, és minden adott ehhez. Idő, energia, szaktudás. Sajnos manapság ezek a tényezők alapvetően hiánycikkek, nem úgy, mint a  késztermékek, amiket „csak” fel kell használni. Már több szakember is kifejtette, hogy a félkész termékeké a jövő. Azoké, amik minőségben megfelelő színvonalon, kedvező áron beszerezhetőek. Ezek a termékek nagyságrendekkel segítik a konyhai munkát! Ez így van a különféle gyümölcskocsonyák, gyümölcspürék esetében is.

Fotó: Pixabay

A trendek és az ízlések változnak

Ahogyan minden változik – az ízlés és ezzel együtt a trendek is a gasztronómiában. Egyre nagyobb igény van a minőségi, viszont relatíve gyorsan elkészíthető ételekre, ezáltal a könnyen felhasználható alapanyagokra. Az már látható, hogy vannak slágerízek, amik elengedhetetlen kellékei a vendéglátásnak. A 2022-es nyár egyértelműen keresett aromái, amit szívesen kóstolunk vagy látunk viszont a tányérokon, a málna, az áfonya, az ibolya és az eper. Előnybe részesített ízek még az egzotikus keverékek, csak úgy az ételek, mint az italok területén. Persze ezeket számos formában meg lehet jeleníteni, de az biztos, hogy a vendégek hálás mosollyal fogják konstatálni jelenlétüket az étlapon. Az emberek kifejezetten keresik az egyedit. Az úgynevezett kényelmi termékeket immáron több száz vendéglátóhely használja. Szerencsére már nem is kell minden esetben friss gyümölcsöket használnunk ahhoz, hogy különlegeset hozzunk létre. A gyümölcspürék alkalmazásával intenzív, mély ízeket lehet elérni.

Fotó: Pixabay Ibolya

Az ízek arzenálja mára rendelkezésre áll, mely élményt és elégedettséget vált ki az emberekből.

A pürék felhasználhatósága változatos

Az ételek változatossága, a technológiák által nyújtott lehetőségek már széles skálán teszik lehetővé a gyümölcspürék felhasználását. Az édeskés ételek alapvetően is csábítják az embereket, amiket legtöbb esetben desszertként szolgálnak fel, de lehet reggeli is, használhatóak a főételek mellé, délutáni nassolásnak, vagy éppen vacsorához. Ezeknek a termékeknek az előnyei a gyors elkészítés, kevesebb munkaigény, könnyű használhatóság, olcsóbb beszerzés.#

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE