fbpx

E havi print Panoráma lapszámunk séfvendége Szik Mátyás volt, aki az elmúlt években háromszor nyerte meg a Magyar Sommelier Szövetség országos bajnokságát, s vált ezáltal örökös bajnokká. Mátyást – mint hobbiból rendszeresen grillezőt – arra kérte szerkesztőségünk, tesztelje OFYR sütőn a BENS’ rákjait és ajánljon mellé illő bort is.

Szik Mátyás neve a gasztronómiában járatosak számára nem ismeretlen; az úriember háromszor győzedelmeskedett szakmája legrangosabb hazai bajnokságában, így élete végéig jogosult immár az „Örökös sommelier bajnok”-cím viselésére. Mátyás, mikor ideje csak engedi, előszeretettel hódol a grillezés művészetének, alapanyagait pedig rendre a Matusz-Vad webshopjából szerzi be. Választása ezúttal a BEN’S Easy Kitchen rákjaira esett, amelyeket mind konyhai körülmények között, sortlapon, mind pedig valamely kültéri sütőalkalmatosságon, amilyen az OFYR is, pofonegyszerű elkészíteni.

A Matusz-Vad Zrt. kínálatában jelentős helyet elfoglaló BEN’S Easy Kitchen termékei mind a megbízhatóság, mind pedig az ár/érték arány terén verhetetlenek. A holland cég harmincéves múltjának köszönhetően alaposan ismeri a hal- és rákpiacot, ezért jól tudja, honnan lehet beszerezni a legkiválóbb minőségű tengeri finomságokat, melyeket a legszigorúbb higiéniai előírásoknak megfelelve csomagol és szállít.

Termékelőny, avagy miért válasszunk BEN’S-rákokat

A Matusz-Vad Zrt. egyik slágerterméke a tengergyümölcse kategórián belül a 16/20-as, páncél nélküli tigrisrák farok. Nem véletlenül, hisz’ egy különlegesen magas minőségű termékről van szó. A BEN’S-termékeknél megszokott, hogy a cég egyáltalán nem manipulálja azok méretét adalékanyagokkal – szemben sok-sok konkurensével. Ennél a 16/20-as kiszerelésnél (1 kg-ot 16 vagy 20 darab rák tesz ki), ahogy a hollandok összes csomagolására a maximum 20%-os glazúr jellemző, vagyis igazán alacsony a fagyasztott rákok után keletkező vízveszteség.

A BEN’S-rákok ezúttal az ürömi H2G által forgalmazott, OFYR márkájú kültéri sütő lapján landoltak, némi chillis-narancsos-korianderes pácolást követően. Az egyszerűségében zseniális OFYR sokkal többet ad, mint pusztán finom ételeket. Az egyedi kör alakú dizájn arra ösztönzi az embereket, hogy köré gyűljenek, így minden közös étkezést emlékezetes alkalommá varázsol.

A páncélostul bepácolt rákokat Szik Mátyás mintegy tizenöt perc alatt készre grillezte, borpárként pedig egyik sajátmárkás tételét, az SzM Rozé 2019-et ajánlotta, melynek alapját mátrai kékfrankos képezi. A piros bogyós gyümölcsök illatára és ízére emlékeztető bor kiválóan harmonizál a rákételekhez, s mint a sommelier javasolja, egy löttyintésnyi nyugodtan kerülhet a páclébe is. A végeredmény egyszerű, látványos, egészséges, egyszóval parádés. Próbálja ki ön is a BEN’S tigris- és garnélarákjait, s varázsoljon ezzel újra nyarat étlapjára!

H2G: „Lángra gyújtunk és igazi kapcsolódást teremtünk”

A H2G grilliskola összekapcsolja mindazokat, akik akár csak egy kis vonzalmat éreznek a grillezés és BBQ-zás iránt azokkal a séfekkel, akik idehaza grillezésben és BBQ-zásban a leginkább járatosak. A H2G által forgalmazott kültéri sütőkről és az iskola programjairól bővebb tájékoztatás itt: www.h2g.hu

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE