fbpx

Mi lenne jobb ajándék egy szenvedélyes séf vagy cukrász számára, mint egy inspiráló és edukatív szakácskönyv? Akár magunkat, akár kollégánkat, akár egy főzés iránt érdeklődő barátunkat ajándékoznánk meg karácsony alkalmából, az alábbi olvasmányokkal biztos a siker!

Vomberg Frigyes – Szakácskabátba Zárva

A Bocuse d’Or -nyertes Vomberg Frigyes neve már önmagában is garancia a minőségre és meghatározó személyisége a magyar konyha megújításának. „Szakácskabátba Zárva” című könyvében megosztja évtizedek alatt szerzett tapasztalatait és receptjeit, végig követve életútját. A kötet nemcsak recepteket kínál, hanem betekintést enged Vomberg nem mindennapi életébe, kihangsúlyozva a szenvedélyt és az elkötelezettséget, és hogy miképp vált egy rakoncátlan fiú az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsává.

Fotó: www.chef.hu

Jakabfi Dávid könyvek

Jakabfi Dávid az édességek mestere, „A Desszertműhely” című könyvében megmutatja, hogy a desszertek elkészítése művészi kifejezőkészség fejlesztésével közelíthet a „tökéletes” felé, ez pedig gyakorolható. A könyv tele van lenyűgöző fotókkal és olyan receptekkel, amelyek garantáltan megdobogtatják az édesszájúak szívét. Ideális választás azoknak, akik a cukrászatban szeretnék a legmagasabbra szintre emelni tudásukat Jakabfi műhelytitkaival, technikáival és receptjeivel.

Egy másik, „Patissier” című könyvével bemutatja a modern desszertek Jakabfi Dávid-féle világának alapjait. Azoknak, akik érdeklődnek a cukrászat iránt 100 recepten és hibalehetőségen keresztül mutatja be a folyamatokat kezdőknek. Egyszerű, mégis kifinomult receptjei segítségével könnyedén vezeti be az olvasót a cukrászat varázslatos világába. A könyv második részével tovább is fejleszthetjük képességeinket és tudásunkat, mely további mélyrepülés az olvasó számára. Azoknak, akik már elsajátítottak a szakmai alapokat, ez a könyv lehetőséget ad új technikák és receptek felfedezésére. Ez a könyv olyan újításokkal szolgál, amelyekkel garantáltan kiemelkedik majd minden desszert, ami a két ünnep között készül.

Fotó: www.chef.hu

Dajka Gábor – Szakácsemlékek

Dajka Gábor „Szakácsemlékek” című könyvében személyes emlékeit, tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Ez a könyv nemcsak recepteket kínál, hanem szórakoztató és tanulságos történeteket is tartalmaz a szakácsok mindennapjaiból. Ideális választás azoknak, akik szeretnék megismerni a gasztronómiai világ konyhájának kulisszatitkait személyes történetekkel fűszerezve.

Ezen könyvek mindegyike remek választás lehet karácsonyi ajándéknak szakácsoknak és cukrászoknak egyaránt. A szakma iránt érdeklődők számára nem csupán könyvek ezek, hanem olyan ablakok, amelyeken keresztül betekinthetnek a gasztronómiai világ izgalmas és kreatív dimenzióiba.

Fotó: www.chef.hu

A cikk a chef.hu-val közös együttműködésnek köszönhetően jött létre.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE