fbpx

A ketchup klasszikus a hamburgerekhez és a sültkrumplihoz, de otthoni szakácsok és sztárséfek is kifejlesztettek okos módszereket annak édes és fűszeres ízének kihasználására. Itt van hat módja annak, hogy főzz a ketchuppal, a klasszikus wok szósztól Jacques Pépin csirkepajzsáig. 

Pácolás

Keverd össze a ketchupot vörösbor ecettel, curry porral és mézes mustárral, hogy új szintre emeld a grillezett lazacot. Vagy tégy Jacques Pépinhez hasonlóan, és keverd össze balzsamecettel, hogy egy egészen újszerű csirkéért vagy bordáért – meglátod, vendégeid imádni fogják!  

Kép: www.shutterstock.com

Barbecue szósz

Hogy édes és csípős legyen, adj hozzá chipotle chilit és juharszirupot. Vagy keverj össze az egyenlő arányban ketchupot és őszibarack lekvárt egy kis citromlével, hogy ragadós és ellenállhatatlan szószt készíts a bordához. Érdekessé teheted a pulled porkot ezzel a kombinációval: ketchup, kóla, almaecet és cayenne borsos csípős szósz. Az eredmény feledhetetlen lesz.  

Kép: www.shutterstock.com

Wokos ételek

Használj ketchupot édes-savanyú wokszósz készítéséhez, például ebben a receptben a bostoni szakács, Joanne Chang, vagy ebben a chilis garnéla receptben, a sommelier, Rajat Parr, vagy Andrew Zimmern változatában, aki egy thai kávézóban találkozott először ezzel az étellel Penangban, Malajziában tett első látogatása során. 

Kép: www.envato.com

Fasírt

Készíts házi húsfasírtot, például ezt sajttal, és két szelet baconnal turbózott verziót!  

Kép: www.shutterstock.com

Fehérhal

Gondoltad volna, hogy a ketchup Jean-Georges Vongerichten séf bámulatos tőkehal– és zöldségételében található szósz rejtélyes hozzávalója?  

Rákkoktél

Keverj hozzá némi Worcestershire szószt, cajun fűszert és citromot egy izgalmas, Bloody Mary ihlette koktélszószhoz. 

Kép: www.shutterstock.com

Forrás

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE