fbpx

Korábban licensz volt, ma már önálló tulajdonban van a szegedi közönség egyik kedvenc törzshelye, az autentikus angol pubhangulatot képviselő John Bull Pub. Közel harminc évvel ezelőtti nyitásuk óta örvendenek töretlen népszerűségnek és mindig csak annyit változtatnak kínálatukon, amit a közönség megkíván. Sikerük titkáról és étlapjuk sokszínűségéről a konyha vezetőjével, Sörfőző Zoltánnal beszélgettünk.  

A John Bull Pub Szegeden egyedülálló gasztronómiai élményt kínál, mely a hagyományos angol pub hangulatát ötvözi a korszerű és változatos étlappal. Koncepciójuk szerint a klasszikus ételeket helyi ízekkel és nemzetközi inspirációkkal kombinálják, így teremtve egyedi kínálatot. Zoltán még a tanuló évek után, 2010-ben érkezett a csapatba, majd egy évvel később már konyhafőnökként bizonyíthatott. Ma már kevésbé vesz részt a klasszikus főzési feladatokban. Inkább a háttérmunkával, adminisztrációval, rendeléssel, betanítással és receptfejlesztéssel foglalkozik, a cél azonban mit sem változott. “Közvetlen, minőségi vendéglátást szerettünk volna, ahol mindenki egyformán jól tudja érezni magát” – mondja Zoltán.  

Egyediség és minőség

Legnagyobb örömünkre a vidéki vendéglátás is egyre sokszínűbb. A frissesség és a minőség már olyan alapvető elvárások, aminél messze többet kell nyújtani, ha nem akarja valaki idő előtt lehúzni a rolót. Ebben a tekintetben a John Bull Pub már korán megtalálta a piaci rést, hiszen a környékén egyáltalán nem volt hozzájuk hasonló vendéglátóhely. A csapokból többek között Guinness, Bombardier és Carlsberg folyik. A belső tér kialakítása pedig is hűen idézi a vidéki angol kiskocsmák hangulatát.  

Fotó: John Bull Pub

Étlapjuk egyszerre foglalja magába a magába a szuper szaftos steakeket, a vegetáriánus és vegán opciókat, a tenger gyümölcseit és a hagyományos húsos fogásokat. Bár még mindig tartja magát, hogy ami ki van rántva, azt nem tudja megunni a magyar néplélek, de azért egyértelműen látható a változás. “Nekünk az a tapasztalatunk, hogy keresik a rántott húsnál és cigánypecsenyénél szofisztikáltabb ételeket is. Mindig is nagyon népszerűek voltak a salátáink, a lazac és a persze a steakek.

Fotó: John Bull Pub

Viszonylag ritkán változtatunk az étlapon. Ha valamit cserélnénk, a törzsvendégek azonnal visszakövetelik, így inkább a séfajánlatban van tér a játékra és természetesen a friss, szezonális alapanyagok felvonultatására.” Minden jel arra mutat, hogy jól bevált receptet követnek. Étlapjuk fogásai között nagyon kiegyenlített a fogyás, valamint Szerbiából is sokan jönnek hozzájuk célirányosan. Szintén fontos szempont náluk, hogy nem kívánják lekövetni az aktuális trendeket, azt adják, amire igény van. “Egyre több étteremben tapasztalható, hogy edukálni szeretnék a vendégeket, nálunk nincs ilyen. A lehetőségekhez mérten mindenki azt és úgy rendeli, ahogy szeretné. Ha pedig valami olyat kér, ami nem szerepel az étlapon, de van hozzá alapanyag a konyhában, azt is szívesen elkészítjük.” 

Fotó: John Bull Pub

Gyors és segítőkész kommunikáció

Mint sok más partnerünk esetében, a John Bull étlapjának alapanyagainak túlnyomó része cégünktől érkezik. Zoltán kiemeli a mindig hatékony és ügyfélközpontú kommunikációt, mind a telesales, mind az területi képviselőjük szempontjából. “Ha netán valami probléma adódik egy-egy termékkel, a legrövidebb úton érkezik rá gyors és hatékony megoldás. Olyan jellegű odafigyelést pedig még más cégtől nem tapasztaltam, hogy ha érkezik olyan áru, amit régebben rendeltem és újra kapható, felhívják rá a figyelmemet. De akkor is érdeklődnek, ha a sok teendő között esetleg elfelejtek árut rendelni. Szintén nagyon elégedettek vagyunk az ár-érték aránnyal, ami különösen igaz a steakekre. Más beszállítónak közel sincs ilyen választéka, pláne nem ilyen konstans minőségben, így csak ezért tudunk tartani az állandó étlapon wagyut és angust.”  

Cím: 6720 Szeged, Kárász utca 17.  

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE