fbpx

Itt a tökéletes Nőnapi meglepetés! A panna cotta nem csak ellenállhatatlanul finom, de nagyon könnyen elkészíthető finomság. A mangós-vaníliás páros egyszerre édes és fanyar, pont amilyennek egy jó desszertnek lennie kell!

Hozzávalók a mangós réteghez

  • 550 g mangókocka
  • 2 ek cukor 
  • 1 ek citromlé 
  • 1 csomag porzselatin 
  • 2 dl víz 

Hozzávalók a vaníliás réteghez

  • 3 dl tejszín 
  • 1 dl tej 
  • 1 rúd vanília 
  • 3 ek kristálycukor 
  • 1 csomag porzselatin 

A mangós-vaníliás panna cotta elkészítése

A porzselatint egy kis edényben 1 dl hideg vízzel elkeverjük és hagyjuk kicsit duzzadni. A mangókockákat az 1 dl vízzel, cukorral és citromlével leturmixoljuk és szűrőn egy fazékba passzírozzuk. Melegítsük fel, adjuk hozzá a zselatint, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. 

A poharakat helyezzük ferdén akár egy muffin tepsibe, akár egy tojásos dobozba, és osszuk el a mangós alapot. Tegyük hűtőbe pár órára addig, amíg meg nem dermed. 

A vaníliás réteghez a porzselatint szintén egy kis edénybe tesszük, de ezúttal tejjel keverjük el alaposan és várunk vele míg meg nem duzzad. A vanília rudat felezzük, kaparjuk ki belőle kis hegy segítségével a magokat és adjuk hozzá rúddal együtt a tejszínhez a cukor kíséretében. Forrósítsuk fel, vegyük ki belőle a vanília rudakat (Tipp: a vaníliarudakról mossuk le hideg vízzel a tejszínt és papírtörlővel szárítsuk meg. Egy jól zárható edénybe cukorral együtt tegyük el és 4nap múlva kész a saját általunk készített vaníliás cukor. Érdemes összegyűjteni több rudat.) keverjük el benne a zselatint addig míg fel nem oldódik. Hagyjuk langyosra hűlni időnként megkevergetve. A poharakat helyezzük vissza a talpukra és öntsük rá a mangós rétegre a vaníliás réteget is. Helyezzük hűtőbe és néhányórán belül teljesen megfog dermedni. 

Tálaláskor friss gyümölccsel, mentalevéllel és DEBIC tejszínhabbal kínáljuk. 

Jó étvágyat! 

Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE