fbpx

A MATUSZ-VAD is gratulál a Dining Guide nyerteseknek!

Megrendezésre került ebben az évben is a Audi–Dining Guide Gála, és ezzel együtt kiadásra került a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz

Július 19-én este rendezték meg a magyarországi gasztronómiai élet egyik legfontosabb eseményét. Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála jelentősége kétségtelen, hiszen az elmúlt időszak komolyan megtépázta a vendéglátást. A gála alkalmat adott arra, hogy a szakma újra összegyűljön, amit nagyon sokan vártak. Séfek, vendéglátósok, kollégák mind egy emberként ünnepelték a gasztronómia jeles napját.

A helyszín csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben, a Várkert Bazár exkluzív környezete volt, ami önmagában jelzi esemény magas nívóját. Az Audi–Dining Guide Gála alkalmat adott a szakmai párbeszédre, a nehéz időszak tapasztalatainak kicserélésére, és arra, hogy felhőtlenül ünnepeljük a gasztronómiát.

Díjazottak:

Audi-Dining Guide Év Étterme újra: a Stand Széll Tamás és Szulló Szabina

A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa tudhatja magáénak

Az Év Vidéki Étterme Díj – Platán Gourmet – Pesti István séf

Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Pizza, Kávé, Világbéke Debrecen kapta

Az Év Ifjú Séftehetsége: Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhafőnöke

Az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante

Az Év Cukrászdíja: Mihályi Patisserie kapta

Különlegesség!

A fenntarthatóság és a pandémia létrehozott egy új díjat is, amit Fairplay Díjnak neveztek el. Idén először ítélték oda annak az étteremnek, aki a munkavállalóihoz való hozzáállásból jeleskedett. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak adták át.

Az Év Szerethető Étterme Díj, ugyancsak a Rosenstein Vendéglőé lett.

Herczeg Zoltán, a Dinig Guide felelős kiadója: „Az idei nehéz évben az elvárás még nem befolyásolja az éttermi rangsort, de a következő években ez a magatartás is beleszámíthat a helyezésekbe. Az idén másodszor Fenntarthatósági Díjat is adtunk át. Egy olyan éttermet díjazunk, akinek a szemléletmódja ezen a területen példamutató.”

A legjobb 12 étterem: Dining Guide

  1. Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina

  2. Pasztell Étterem – Erdei János

  3. Platán Gourmet – Pesti István

  4. Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő

  5. Salt Budapest – Tóth Szilárd

  6. Textúra – Sárközi Ákos

  7. Arany Kaviár Étterem – Kanász László

  8. Essência Restaurant – Tiago Sabarigo

  9. Laurel Budapest – Mede Ádám

  10. Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina

  11. Bistro42 – Barna Ádám

  12. Anyukám Mondta Étterem – Dudás Szabolcs

A 10 +2 -n kívül pontosan 100, arra érdemes vendéglátó egység került fel a listára. Az biztosan elmondható, hogyha végigböngésszük a kiadványt, és rábökünk bármelyik étteremre, jól választunk. A tesztelési folyamat eredményeképpen, csak azok az egységek szerepelnek a kiadványban melyekbe akár csukott szemmel is ellátogathatunk, hiszen a Dining Guide a minőségről szól.

Különdíjak:

Fenntarthatósági Díj : Dining Guide – Floewater SALT Budapest

Johnnie Walker Életműdíj: Dining Guide –: László Árpád / Robinson Étterem

Fair Play Díj Dining Guide – Unicum: Rosenstein Vendéglő

Az Év Szerethető Étterme Díj: Dining Guide – Törley Pezsgőpincészet: Rosenstein Vendéglő

Az Év Cukrászdája Díj: Dining Guide: Mihályi Patisserie

Az Év Szervizembere Díj: Dining Guide – Unicum Barista: Bajusz Gergely / Avalon Ristorante

Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Dining Guide – XIXO: Pizza, Kávé, Világbéke – Debrecen

Az Év Ígéretes Étterme Díj: Dining Guide – Master Good: Spago Budapest

Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Dining Guide – Kalumba: Mede Ádám / Laurel Budapest

Az Év Vidéki Étterme Díj: Dining Guide: Platán Gourmet Étterem – Tata

Szerző: Budafoki Tamás / Airchef 

Forrás: Dining Guide, Index,

Fotó: Schumy Csaba / Dining Guide

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE