fbpx

A mustár, a kenyér és a kolbász tökéletes párosítás, viszont a kolbászos szendvics, na, az király! Ennek persze van egy egyszerű megnevezése is, úgy hívják, forró kutya. Igazi street food gyönyör, amit valójában mindenki szeret. Egyszerűségében rejlik a titok, de azért valljuk be, itt is minden a jó alapanyagon múlik! Nem a véletlen műve, hogy a MATUSZ-Vad kínálatában is kiemelt szerepet kapott.

Ez mindenkit levesz a lábáról

A forró kutya virslivel és kolbásszal megalkotott világában rengeteg kombinációt találhatunk. Előnye az egyszerűség, a könnyedség, és nem különben a vendéglátás számára fontos költségkímélés. A hot dog egy teljesen egyszerű, cicomázatlan, de annál laktatóbb megoldás. Lehet puritán, szofisztikált, használhatjuk a klasszikus megoldásokat, melyek a maguk letisztultságukban tökéletesek. Ez az az étel, ami mindenféle étkezési kombinációban felhasználható. Lehet az reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsora, kielégítő megoldást jelent minden korosztály számára.

Fotó: Pixabay

Ha bejön a Beyond, bejön a hot dog

Minden étkezést lehet egyszerűen, gyorsan, vagy aprólékosan megtervezve megvalósítani. A nyár és a meleg viszont arra buzdít minket, hogy minél kevesebb időt töltsünk a konyhákban. Kétségtelenül mindenki spórolni szeretne a tűzhely mellett töltött idővel úgy, hogy közben mégis kiváló ételt készítsen. A kolbász erre az egyik legalkalmasabb megoldás. Bedobhatjuk a sütőbe, megfőzhetjük, és grillezhetjük – épp ahogyan kedvünk és időnk szottyan. Pontosan ezért élvez tiszteletet ez az alapanyag. A kolbászok világa és a világ kolbászai eredendően meghatározzák táplálkozásunkat.  Ne feledjük – ”lehet kolbászból a kerítés”. Ezt csak akkor érhetjük el, ha tényleg a minőséget tartjuk szem előtt. Gyors és sikeres megoldása a család étkezésének, a kerti partiknak, a családi összejöveteleknek, és –  nem mellesleg – a vendéglátás számára is sok lehetőséget rejt magában.

Fotó: Pixabay

Egy igazán jó hot dog elkészítése

Két fontos összetevő adja az alapokat: a pékáru és a kolbász. Ha ezek megvannak, minden csak azon múlik, hogy milyen a gasztronómiai fantáziánk. Rengetegféle recept, elkészítési mód létezik. Válasszuk hát ki a legjobb kolbászt és készítsük el!

A kolbász sütésénél arra kell figyelni, hogy ne repedjen szét, és elég szaftos maradjon. Erre megvannak a technikák. Persze ahány ház, annyi kolbászsütési technika létezik. De vajon most tényleg kell szurkálni? Kell alá víz? Lefedjük vagy sem? Forgassuk a grillen? Na, ezt mind kell csinálni ahhoz, hogy jó legyen.

Fotó: MATUSZ-VAD

  • Igen meg kell szurkálni, hogy a zsír eltávozzon, és alásüljön.
  • A sütés előtt hideg vízbe áztassuk – legyen az grillezés, vagy sütőben sütés. Ezzel megtartja a formáját.
  • Fagyott állapotban SEMMIT ne csináljunk vele, mert tönkretesszük!
  • Ne tegyük szorosan egymás mellé a sütőben, a grillen pedig hagyjunk helyet a forgatáshoz!
  • Igen, takarjuk le a sütőben. Gyorsabban elkészül és megtartja az ízeket.
  • Folyamatosan forgassuk.
  • A sütést a sütőben 180 fokon kezdjük, és az első forgatás után vegyük le 100 fokra.
  • Grillen folyamatos felügyelet alatt tartsuk és forgassuk.
  • Lehet készíteni serpenyőben, vajjal, sörrel, hagymaalappal – ízlés szerint.
  • Grillen nem szabad túlsütni, mert nem lesz roppanós.

Fotó: Pixabay

Ha megvagyunk a kolbásszal

Ha megvagyunk a kolbásszal, rengetegféle megoldással alapozhatjuk meg a hot dogunkat. Leginkább a friss, szezonális alapanyagok azok, amiket érdemes használni. Hagyma, paradicsom legyen benne, de a rukkolától a cékláig, a citromfűtől az ananászig bármi mehet a szendvicsbe! Fűszerek terén is csak az szabhat határt, hogy éppen milyen az ízlésünk. Azért ne fukarkodjunk a borssal, a sóval! Ha magyarra akarjuk fordítani a hot dog menünket, akkor mehet bele a pirospaprika. Ne feledjük az aranyszabályt: a nem jól sikerült hot dog is finom, de a minőségi alapanyagokból készített igazi csemege lehet. Jó tanács, hogy minden esetben alkalmazzunk savanyú ízt, uborkát, salátát, vagy akármit, mert óriásit tud dobni az összhatáson!#

Tags: , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE