fbpx

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozó helyévé válik a megújult Millenáris, ahol – két év szünet után – újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény – ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot – idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az örökség jegyében.

Fotó: Airchef

Miért várjuk a fesztivált

A világban történt események miatt már régóta nem kaptuk meg a Gourmet Fesztivált. A vendéglátás ünnepe mérvadó rendezvénnyé vált, sőt, bárki, akinek valamilyen kapcsolata is van a szakmával, vagy annak kiszolgáló ágazataiban dolgozik, évről évre várta ezt a fantasztikus rendezvényt. Nem csak azért, mert a legjobb éttermekkel, és a legprofibb séfekkel lehet találkozni, nem csak azért, mert csodálatos ételeket lehet kóstolni. A Gourmet Fesztivál egy olyan közösségi tér, egy olyan rendezvény, mely által találkozhatunk egymással. A mostani rendezvény témája még inkább okot ad erre, hiszen nem más, mint az ÖRÖKSÉG.

Fotó: Valter Foto

Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozó helyévé válik a megújult Millenáris, ahol – két év szünet után – újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény – ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot – idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az örökség jegyében.

Fotó: Airchef

Gerendai Károly: “Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban. Ebben a fejlődésben fontos mérföldkő a Gourmet, s ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink, és úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés”.

Fotó: Gourmet Fesztivál

Mit várhatunk a fesztiváltól

Ahogy korábban, úgy idén is mintegy 100 kiállító lesz jelen a fesztiválon. Köztük majd’ 50 étterem szerte az országból, a legizgalmasabb fővárosiak mellett számos vidéki klasszissal és új gyöngyszemmel is találkozhatnak a rendezvényre ellátogatók. Ahogy eddig is, most is fantasztikus lesz a felhozatal, és olyan ételcsodákat kóstolhat a közönség, ami a hétköznapokban ritkán fordul elő. A minőségi street foodból és remek cukrászdákból sem lesz hiány, valamint ott lesznek a legjobb hazai borászatok, pálinkafőzdék, koktélbárok is. A kínálatból nem hiányoznak majd a pezsgők, a sörök és a kávékülönlegességek sem, sőt, aki időben érkezik, ezek kóstolásához ajándékkuponokat is kap majd.

Fotó: Gourmet Fesztivál

Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője: „Míg a korábbi években ikonikus ételek, alapanyagok, ételital- párosítások kerültek a középpontba, addig a Gourmet idei vezérmotívuma az örökség lesz. Úgy érezzük, ez a téma egyrészt illik a tizedik rendezvény ünnepi hangulatához, másrészt továbberősít olyan, számunkra is fontos értékeket, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség” – fűzte hozzá a főszervező. A fesztivál főtámogatója – az OTP Bank – egyebek mellett értékmegőrző szolgáltatással várja az érdeklődőket. A rendhagyó témának köszönhetően a kínálat is minden eddiginél színesebb lesz.”

Fotó: Valter Foto

Programok és élményrendezvények

Ami a programokat illeti, a Gourmet Akadémia minden nap workshopokkal és demófőzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat. Fellép többek között Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (Salt), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani, de Steiner Kristóf vegán workshopján, japán tésztagombóc készítésen, vagy kézműves ginkóstolón is részt vehetünk. A desszert sem maradhat el: lesz babka, flódni és megkóstolhatjuk Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfjének egyik remekművét is.

Vasárnapi gyereknap Gourmet. A kisebbek olyan sztárokkal süthetnek-főzhetnek együtt, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék vagy Wolf András, és őket várja majd a Kerek Perec gasztrojátszótér és a Babajátszóház is. Mivel rendkívül fontos a gasztronómia területén is az edukáció, az új generációk kinevelése nagyon fontos részét képezi a fesztiválnak.

Fotó: Valter Fotó

Jótékonyság a Gourmet Fesztivál keretein belül

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál vendégei azon túl, hogy egyedülálló gasztroélménnyel lesznek gazdagabbak, jótékonykodhatnak is: a főbejáratnál található molinón autista fiatalok rajzai jelennek meg, kapcsolódva a gourmettematikához. Az eredeti művekre mindenki licitálhat az Autistic Art online aukciós felületén. A licitből befolyó összeggel az Autistic Art Alapítvány munkája kerül támogatásra, amely az autizmussal élők különleges alkotásait mutatja be a világnak, segítve ezzel nem mindennapi életüket.

Mit jelent az ismert szakembereknek az ÖRÖKSÉG

Fotó: Airchef

Mautner Zsófia: az örökség nekem alapvetően a családi hagyományokat és a családi múltat jelenti. Anyukám az Alföldről származik és én onnan hoztam a falusi létnek, a falusi életformának a szeretetét. Nagyon remélem, hogy a 15 szakácskönyvemmel a jövőnek is hagytam egy-két falatot.

Fotó: Airchef

Dudás Szabolcs (Anyukám mondta): ugyanúgy tudunk örülni egy jó bornak, friss kenyérnek és szabadtűzön megsütött szalonnának, mint a gourmetfogásoknak. Minket a vidékhez kötnek a mindennapok, és ezt is vagyunk hivatottak bemutatni. Az örökség az az idő, amit együtt töltöttünk Szilárddal. Együtt gondolkodva, együtt megélve a mindennapokat.

Fotó: Airchef

Sárközi Ákos: az örökség az a kis szelet, amit az életünkkel magunk után hagyunk. Óriási dolog, hogy apa vagyok és meg tudom mutatni a gyermekeimnek mindazt, amit képviselek az élettel kapcsolatosan. Ha valamit örökül kell hagyni, véleményem szerint a humor és a jókedv. Feltétlenül meg kell tanulni hibázni, mert ebből építkezhetünk.#

Fotó: Valter Fotó, Airchef

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE