fbpx

Megrendezésre került az idén is a Worldchefs! Hazánkban nem annyira ismert gasztronómiai verseny és kiállítás, de ha valamihez hasonlítani kell, az a SIRHA. A különbség, hogy az egész világból érkeznek versenyzők és kiállítók. Az idén Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte Magyarországot, és kiváló eredménnyel zártak a nemzetközi mezőnyben.

Worldchefs Briefing röviden

A World Association of Chefs’ Societies, más néven Worldchefs, egy dinamikus globális hálózat, amely világszerte 110 szakácsszövetséget foglal magában. Olyan szövetségeket, amelyek kiállnak a nemzeti gasztronómiáért, és öregbítik hírnevét, mindamellett széles látókörrel rendelkeznek a nemzetközi trendek kapcsán. A Worldchefs hosszú évek óta a vendéglátóipar és a hozzá kapcsolható szektorok vezető hangja, hiszen 91 éves múltra tekint vissza. Auguste Escoffier sorbonne-i megalapítójának célja a kulináris szakemberek mozgósítása, akik elkötelezettek a szakma fejlődése és a szakácskabát befolyásának kiaknázása mellett az ipar és az egész emberiség javítása érdekében.

Worldchefs Congress & Expo

A Worldchefs Congress & Expo több mint 4000 szakácsot és több mint 6000 iparági vezetőt, kulináris rajongót és a gasztronómia rajongóit gyűjti össze, hogy megismerjék és élvezhessék a kulináris trendeket és innovációkat. Szakmai párbeszédekre ad lehetőséget, ami felemeli a gasztronómiát világszerte. 1930 óta kétévente, most a 40. Worldchefs Congress & Expo került megrendezésre, mely 2022. május 30. és június 2. között történt.

Az idén Abu Dhabiban rendezték a Worldchefs kongresszust és versenyt

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását a kétnapos szakács világdöntőben. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte. A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni. A menü egy vegán előételből, egy halételből, egy borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt.

A Worldschefs verseny eredménye

Az idén is három kategóriában indulhattak a versenyzők. Fiatal szakács (25 éven aluliak), senior chef (26 éves kortól), cukrász. A kategóriák győztesei két évre a „legjobb” címet kapják, egészen a következő, 2024-es szingapúri kongresszusig.

A magyar csapat Adamek Balázs és Kocsis Marcell menüje:

  • Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zellerszósszal
  • Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
  • Borjú bélszín borjú terrine-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
  • Csokoládé mousse málnazselével, citrusos mangósalátával, teagyöngyökkel és fűszeres málnafagylalttal

A siker nem is váratott magára, mivel a komoly nemzetközi mezőnyben 8. helyen végeztek a srácok!

A verseny eredménye: 1 Olaszország, 2. Svédország, 3. Szingapúr, 4. Lenygelország, 5. Belgium, 6. Finnország, 7. Csehország, 8. Magyarország, 9. Szlovénia, 10. Dél- Afrika

A Worldchefs céljai

A Worldchefs elkötelezett a kulináris színvonal és a társadalmi tudatosság emelése mellett.

Oktatás – A Worldchefs támogatást nyújt az oktatáshoz és a szakmai fejlődéshez, a mérföldkőnek számító Worldchefs Academy online képzési program, a Worldchefs Certified iskolák és tantervek kiterjedt hálózata, valamint a világ első Global Hospitality Certification, amely elismeri a munkahelyi vendéglátásban szerzett készségeket.

Hálózatépítés – A Worldchefs platformot biztosít a világ szakácsainak a kapcsolatteremtéshez, valamint átjárót biztosít az iparági hálózatépítési lehetőségei között. Mindezt támogatja a kétévente megrendezésre kerülő kiemelkedő Worldchefs Congress & Expo megszervezésével.

Verseny – A Worldchefs globális szabványokat határoz meg a verseny kapcsán. Szemináriumokat biztosít, valamint lebonyolítja a tekintélyes Global Chefs Challenge versenyt.

Humanitárius és fenntarthatóság – A Feed the Planet és a World Chefs Without Borders programjai elhivatottan próbálják enyhíteni az élelmiszer-szegénységet. Támogatást nyújtanak világszerte, amivel előremozdítják a fenntarthatóságot.#

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE