fbpx

A szeptember 21 és 24 között megrendezett étel – és borfókuszú kiállításon több, mint 50 étterem és ugyanennyi borospince képviseltette magát. A hazai fogások és borok mellett kiemelt szerepet kapott a francia konyhaművészet, valamint a prémium minőségű argentin húsok.  

Másodszor rendezték meg a veszprémi Balaton Wine & Gourmet Fesztivált a festői szépségű Séd patak partján. A zord időjárás ellenére rengeteg látogató és szakmabeli érkezett a négynapos gasztronómiai fesztiválra, melyen a sarki street food éttermektől a fine bisztrókig a szegmens színe-java jelen volt. Az esemény idei témájaként a vadhúsok és a halak kapták a főszerepet.

Fotó: Szabó Richárd

Lépten-nyomon Matusz-Vad

A Matusz-Vad partnerei közül kint volt a Kalóz Strandbisztró, akik egy nagyon izgalmas korhely halászlével készültek, melyben helyett kapott egy harcsa “töltött káposzta” bulgurral és marinált süllőpofával töltve, amit lime, koriander, citrom, valamint mustárkaviár emel az egekbe. Kellemesen savanykás, teltízű leves, nem tolakodóan halízű. A főételük egy thai ihletésű, fűszeres szarvasragu, melyet csillagánizzsal, szójával, korianderrel, gyömbérrel, citromnáddal aromatizáltak, majd ledaráltak. Ezt udon tésztával tálalják, melynek a tetejére még került egy üdítően friss ízvilágú, shimeji gombás – gyömbéres-uborkás “spagetti”, az i-er pedig a chiliszeletek teszik fel a pontot.  

Fotó: Szabó Richárd

A hazai pályán mozgó Fricska étteremlakás az előételében mutatta meg a Matusz-Vad prémium minőségű kacsamáját, melyet brióspiskótán tálaltak, a tetejére pedig savanyított lilahagymát tettek. 

Az újoncként debütáló Akali Port  Josper & Lounge mindössze másfél hónapja nyitott meg a nagyközönség előtt, de valami azt súgja, hogy még sokat hallhatunk felőlük. Koncepciójuk fókuszában a zárt égést biztosító faszenes sütőben készült ételek állnak, amiben húsok, halak és zöldségek egyaránt helyett kapnak. Az étlapjukon szereplő alapanyagok 80%-át cégünk biztosítja számukra, így a fesztiválon tálalt, 24 órán keresztült szuvidált szarvasnyak is. Ehhez végezetül zellergratint és a savanyított shiitake gombát álmodtak meg köretként.  

Fotó: Szabó Richárd

A szintén veszprémi székhelyű Olíva Étterem standjánál báránykorona és argentin bélszín sült tökéletesre a grillrácsokon, melyhez zöldségsaslikot kínáltak.  

A legkiválóbb minőség a Michelin szolgálatában

Azoknak a vendégeknek sem kellett csalódnia, akik fine dining élményre vágytak. A fesztivál területén található apácakolostorban szombaton egy 5-fogásos, az argentin gasztronómia csúcsait felvonultató vacsorát készített Carito Lourenço, a legelső női konyhaművész, aki a Fierro étteremnek Michelin-csillagot hozott. Ennek a különleges ételsornak a húsos ételéhez szintén a Matusz-Vad biztosította az alapanyagot az argentin nagykövetséggel kötött együttműködésnek köszönhetően. A prémium minőségű, argentin marhához grillezett paradicsomot és egy közepesen testes vörösbort szolgáltak fel.  

Fotó: Balaton Wine & Gourmet Fesztivál

Ezt a már mindenki által megtekinthető, nagyszínpadon bemutatott asado show követte. Az asado egyaránt jelent egy bizonyos sütési technikát, valamint egy dél-amerikára jellemző, közösségi étkezési élményt. Ennek rejtelmeibe Pablo Carrascosa avatta be az érdeklődőket. Mesélt az autentikus argentin grillezés világáról, a bemutató végén pedig természetesen az elkészült ételt is meglehetett kóstolni.  

Ha szeretnél még többet megtudni a cégünk által itt felszolgált húsokról és további termékeinkről, keresd bátran bizalommal a veszprémi területért (is) felelős kollégánkat, Csontos Norbertet, aki készséggel áll majd rendelkezésedre!  

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE