fbpx

Győrben, a Vasvári Pál utcában egyre népszerűbb a lakosság számára is a kisbolt. Azt mesélik, sok minden jobb áron, de magasabb minőségben kapható.

Lassan fedezte fel a győri lakosság az üzletet, de aki egyszer itt megfordul, az egészen biztosan visszatér – mesélte az évekig itt dolgozó Eszter, aki izgalmas és kedves élményeibe is beavatta olvasóinkat.

A tudatos étkezés és vásárlás egyre fontosabb

Eszter: „Egészen nagy törzsközönség alakult ki, akikkel már az utcán is üdvözöljük egymást. Szeretik a friss marha, hal, vad árut, és ha már itt jártak, mindig kipróbálták az újdonságokat, vagy amit ajánlottunk nekik. Igen, néha recepteket adtunk a kezükbe vagy írtunk ki a táblára, hogy milyen új áruból, mit ajánlunk elkészíteni. A lakossági vásárlók számára viszont nem volt egyértelmű, hogy itt ilyen egyszerűen hozzájuthatnak a vadhúshoz, a marha bármelyik részéhez frissen, vagy igazi erdei gombához, ami nem a C-kategóriás minőségből való, hanem valódi alapanyag, ráadásul elérhető áron. Sokan gyakrabban ennének marhasteaket, vagy nagyon szeretik például a vadhúst, de csak nagyon drágán rendelhetnek vadételt egy-egy étteremben, pedig nagyanyáink idejében gyakran készítették, hiszen egészséges.”

Eszter elárulta, hogy inkább azok a vásárlók keresik meg a kisboltot, akik tudatosan táplálkoznak, és nem szeretnek feleslegesen boltba járni. Nagyobb mennyiségben, jó alapanyagot tehetnek így a mélyhűtőbe vagy a spájzba. Ez alól az ismert zenész-énekes páros sem volt kivétel, Dallos Bogi és Puskás Peti, akik gyakran megfordulnak az üzletben. A sztárpár híres a tudatos étkezési szokásairól, környezetvédelemről és a no waste mozgalom támogatásáról. Ezért is külön érdem, hogy a kisbolt mindennek megfelelt.

Eszter: „Dolgoztam a Matusz-Vad budapesti boltjában is, de egészen más hangulatban telt. Győrben a vásárlók, és mi magunk, a személyzet is figyeltünk egymásra. Az adventi időszakban, vagy nagyobb ünnepekkor ajándékoztunk is a törzsvásárlóinkkal. Név szerint ismerjük egymást, így a megrendelt áruikat már érkezésükre, előre összekészítettük akkor is, ha online rendelték azt. „

Fontos a vásárlási körülmény

Lassan már hozzá kell szoknunk, hogy egy szupermarketben nem csak, hogy egyedül szolgáljuk ki magunkat a sajt- és sonkapultnál, hanem még a kasszázást is magunk végezzük. Nem csak elköltjük a pénzünket, de még dolgozunk is a bevásárlás folyamán. Jól esik, főként a karácsonyi rohanásban, készülődésben egy kis figyelmesség, és nem utolsó sorban a nagy áruforgalom mellett a minőség is, ami az ünnepi asztalunkra kerül. Éppen ezeken a családi összejöveteleken szeretünk igazán kitenni magunkért, azaz kicsit különlegesebb alapanyagokkal dolgozni, amiből igyekszünk a legjobb minőséget bebiztosítani. Érdemes talán előre is tervezni, hiszen a gyorsfagyasztott áru az egyik legbiztonságosabb élelmiszer. Több tévhit él a fagyasztással kapcsolatban, hiszen az általunk ismert lassú fagyasztás a vizet lassan köti meg, az élelmiszert roncsolja, viszont a sokkolt gyorsfagyasztás éppen az ellenkezőjét végzi, és minden vitamint, tápanyagot, szerkezetet megtart, amire szükségünk van egy frissensülthöz vagy a zöldségeknél.  


Eszter végezetül elmondta, ő ugyan egészségügyi okok miatt nem dolgozik már, de jó volt elégedett vásárlókkal, jó hangulatban tölteni a munkaidőt, főként, hogy olykor-olykor még egy fotót is készíthetett az ismerős zenészekkel.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE