fbpx

A Halal tanúsítási rendszer mindazoknak fontos, akik a minőséget, szem előtt tartják. Legyen az szolgáltató, forgalmazó, vagy éppen fogyasztó- egyértelműen fontos tényező. Az élelmiszerbiztonság az utóbbi években kiemelt figyelmet kapott, ez persze a világban uralkodó járványnak is köszönhető.

A betegség terjedésének megakadályozása központi tényezővé vált- és ennek szerves része az élelmiszerek megfelelő biztonsága is. A higiénia és minőségbiztosítás területén komoly előrelépéseket tettek a világban. Nem véletlen, hogy a HALAL minősítésű termékek területén megnövekedett a kereslet.

Fotó: Flickr

A „Halal” mint fogalom az arab nyelvből származik, jelentése „megengedett, tiszta, törvényes”

Mi a HALAL minősítés

Halal fogalma azon az elven alapul, hogy a termék a forrásában megfelel az iszlám követelményeinek. Lehet az turisztika, utazás, banki tevékenység, gyógyszer, vagy éppen kozmetikai termék. Magában foglalja a szállítás logisztika körülményeit és a szolgáltatások minőségét is. A Halal tanúsítási rendszer létfontosságú az olyan fogyasztók számára, akik ilyen minősítésű élelmiszerek fogyasztását preferálják. Leginkább az iszlám vallásúak szerint fontos- a szent könyvek írásai alapján- az ilyen jellegű étel, alapanyagok fogyasztását írják. Bár nagyon sokáig mostohagyerek volt globálisan a muszlim szokásokra való fokozottabb odafigyelés, nemrégiben viszont gyors fejlődésnek indult a termék szolgáltató szektorokban. Hollandia élen jár ebben, ott már komoly figyelmet szentelnek a halal termékek terjesztésére és tárolására. A halal élelmiszertermelés szilárd összetevőket igényel- ezáltal csökkenti a szennyeződések előfordulási lehetőségét.

Fotó: Flickr

Miért jó a Halal minősítés

A Halal termékek esetében a tisztaság csak százszázalékos lehet, ehhez pedig a teljes láncolatot – a beszerzéstől a termelésen és forgalmazáson át, egészen az áru eladásáig -ellenőrzés alatt kell tartani!
Abban az esetben, ha az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalatok Halal tanúsítvánnyal rendelkeznek, több előnnyel is járhat. Az egyik, az egyértelműen eszmei jellegű, mégpedig bizalom a termékek iránt, ez által a fogyasztók iránymutatást kapnak a termékek minőségével kapcsolatban. Ez egyértelműen meg tudja növelni a piaci lehetőségeket és előnyt jelenthet a versenyhelyzetben. A Halal minősítés segítségével a vállalatok bizonyították az élelmiszerbiztonság, a tisztaság és a higiéniai feltételek betartását, miközben a vallási körülményeknek megfelelően készítik, forgalmazzák a termékeket.

Fotó: MATUSZ-VAD

Csirkemell filé natúr Brazil „Halal”
Belsőfilé nélkül, formázott felezett felsőkategóriás mellfilé. HALAL minősítésű! A karton bontható, azon belül 2 kg-ként van csomagolva. A termék szortázatlan. Az nem kérdéses, hogy egy magas minősítésű csirkemellfiléből milyen jó ételeket lehet készíteni. Hazánkban alapvetően is rengeteg recept alapul erre az alapanyagra, viszont azt nem szabad elfeledni, a nívós alapanyagok mindig értékesebbek! A színvonal már maga értéket teremt, ezért érdemes komolyan átgondolni, mit használunk fel a főzés során.

Szerző: Budafoki Tamás 

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE