fbpx

A rizottó olyan étel, ami az egyszerűségével és szofisztikáltságával hódít. A tökéletes rizottó készítésének kulcsa? Természetesen a rizs! De mi is az a rizottó rizs? Milyen különleges tulajdonságai vannak és miért különbözik a szokásos rizstől?

A rizottó rizs különlegessége a kiváló keményítőtartalmában rejlik, ami lehetővé teszi, hogy a rizs megtartsa formáját főzés közben, ugyanakkor krémes textúrát alakítson ki. Ez a tulajdonság teszi a rizottót annyira különlegessé, és ezért is fontos, hogy az igazi rizottóhoz megfelelő rizst használjunk. A legismertebb fajták a carnaroli, az arborio és a vialone nano.  

Fotó: www.envato.com

De mi a különbség?

Az arborio valószínűleg a legelterjedtebb a rizottó rizsfajták között. Nagyon rövid szemű, kerekded rizs, amely jelentős mennyiségű keményítőt tartalmaz. Ez teszi lehetővé, hogy főzés közben sok folyadékot tudjon magába szívni anélkül, hogy szétfolyna. Krémes, de mégis tartalmas rizottót eredményez.

A carnarolit sokan a „rizottó rizs királyának” tartják. Nagyobb szemű és még több keményítőt tartalmaz, mint az arborio, ami lehetővé teszi, hogy még több folyadékot szívjon magába, anélkül, hogy elveszítené formáját. Ez teszi a carnaroli rizst kiváló választássá a legkifinomultabb rizottókhoz.

A vialone nano egy kisebb, kerek szemű rizs, és valamivel kevesebb keményítőt tartalmaz, mint az arborio vagy a carnaroli. Ettől függetlenül, ez is jó választás rizottóhoz, különösen olyan változatokhoz, ahol a rizsnek inkább egyedi szemének megőrzésével kell kiemelkednie, mintsem az egész ételt átható krémes textúrájával.

Fotó: www.envato.com

Autentikus íz, harmadannyi idő alatt

De tudjuk jól, hogy az időnk olykor szűkös, és nem mindig van lehetőségünk az eredeti recept szerinti, hosszadalmas főzésre. Na, itt lép képbe a Surgital előfőzött rizottója. Ez az olasz gyártó remek alternatívát nyújt azoknak a szakácsoknak, akik szeretnének tökéletes rizottót szervírozni, de kevesebb idő alatt. Az előfőzött rizottó rizs harmadára csökkenti a főzési időt, ugyanakkor megőrzi az autentikus rizottó minden tulajdonságát.

A Surgital előfőzött rizottója igazi innováció a piacon
Fotó: www.freepik.com/ Geosits Gábor

A Surgital rizottója úgy készül, hogy előfőzik, majd azonnal megfagyasztják, ezzel megőrizve a rizs alakját és ízét. Így csak annyi a dolgod, hogy a kívánt zöldségekkel, hússal vagy tenger gyümölcseivel megfőzöd, hozzáadod a fűszereket, és a hagyományos rizottóhoz képest jóval rövidebb idő alatt tökéletesen krémes, olasz rizottót tálalhatsz vendégeidnek. Ez a termék minden esetben megbízható alapot ad az ételnek, mindeközben pedig időt takarítasz meg, amit más, a vendégélményt emelő részletekre fordíthatsz.

Kipróbáltad már a Surgital rizottóját? Ha igen, oszd meg velünk tapasztalataidat! Ha nem, akkor itt az ideje, hogy teszteld a gyors és egyszerű, ugyanakkor tökéletesen autentikus rizottó élményt, amit ez a termék kínál.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE