fbpx

Az ételek, a szórakozás, a kultúra és a közösség szempontjából rangsorolták a Time Out brit magazin felkérésére szakértők és városlakók a legjobb helyeket a világon. Budapest XI. kerülete a legjobbak közé került.

The 49 coolest neighbourhoods in the world elkészítése során 27 000 városlakó voksolt a brit magazin felkérésére. A legmenőbb gasztrovárosrész címet a koppenhágai Norrebro kapta. A második a chicagói Andesonville, a harmadik a szöuli Jongno 3-ga, a negyedik az edinburgh-i Leith, az ötödik a vilniusi Station District, hatodik a New York-i Chelsea, a hetedik pedig Újbuda lett. A felmérésben fontos szempont volt a COVID, a pandémia miatti változások figyelembevétele is az étterembejárás és a szórakozás területén.

Dürer Kert Facebook

Ez utóbbi értékelésében kiemelik, hogy korábban a kerület legnagyobb vonzereje a Gellért fürdő volt, ám napjainkra a Duna-part, a Bartók Béla út bohém kávézói, a bárok, a művészeti galériák, valamint a Kopaszi-gát strandja és gasztrosétányai kínálnak kuriózumot a szabadidő eltöltésében. Az éttermek és szórakozóhelyek közül pedig kihagyhatatlannak ítélik a nemrégiben ide költözött Dürer Kertet.

A magazin a felmérés alapján elkészítette egy tökéletes nap tervét is Újbudán. Ez reggelivel indul a Kelet Kávézó Galériában, majd sétával folytatódik a Gellért-hegyre. Az ebédet a Kopaszi-gátnál javasolja, esti szórakozásra pedig a Dürer Kertbe invitál. A világ legmenőbb gasztrovárosrészeiről itt olvashat.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE