fbpx

A csirkemell már önmagában is finom, egészséges, és nem terheli le a szervezetet. Salátával pedig kifejezetten könnyű, gyorsan elkészíthető nyári fogás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 600 g csirkemell
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 3 ág kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej frizé saláta
  • 2 fej lila hagyma
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 g szezámmag
  • Bors

Elkészítés:

A csirkemellek oldalait sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal megkenjük a felületüket. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, beletesszük a csirkemelleket, és minden oldalát megkérgesítjük. Ha kérget kaptak, betesszük őket a 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és az előzőleg használt serpenyőbe dobunk egy pár kocka vajat két-három szál kakukkfűvel, és 2 gerezd héjas, összeroppantott fokhagymával. Hagyjuk felhabozni a vajat, a fűszeres vajjal 1-2 percig locsolgatjuk a csirkemellet, majd kicsit félretesszük. A megmosott, lecsepegtetett salátát és a zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, a langyos csirkemellel tálaljuk.#

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE