fbpx

Menő a grill és menő a hangulat, ami általa megélhető. Igazi nyári szenvedély, megfűszerezve társasági élményekkel, átitatva hangulattal. Mi a legjobb a grillezésben? Minden korosztálynak része lehet benne. A legkisebbek csodálhatják a rácson füstölgő ízletes húsok látványát, a felnőttek pedig az elkészítést.

Amit illik grillen sütni

A grillszezon egyértelműen itt van. Az emberek már alapvetően is a szabadba vágynak és a hosszú hónapok „bezártsága után” felüdülés részt venni egy ilyen eseményen. Kétségtelen, hogy most erre van szükségünk.

Az egyik előző cikkünkben, megemlítettük, hogy a Food Truck-osok mint gasztronómiai ágazat a jelen helyzetbe nyerő pozícióba kerültek, hiszen oda mennek, ahol a vendég van. De azt sem szabad elfelejteni, hogy számos olyan étterem, illetve gasztronómiai vállalkozás van, melynek adottságai révén kifejezetten jól áll egy-egy grillparti szervezése.

Minden mi szájnak, szemnek ingere

Fehérváron Böllér Boutique Grill-Party

Mi is ellátogattunk egyre, és jól tettük. A Böllér Boutique, illetve tulajdonosa Tőkés Dániel szervezésében nemrégiben megrendezett Grill-Party kifejezetten jól sikerült. Már csak azért is fontos volt ez az esemény, mivel a helyszín Székesfehérvár. Az a hely, ami helyzetéből adódóan eddig valahogy nem jeleskedett gasztronómiai eseményekben. Nyilván ez nem véletlen. A Velencei-tó és a Balaton között félúton, mondjuk úgy kissé „elfeledett” a turisztika szempontjából, nem beszélve a pandémia adta hátrányos helyzetről.

Tőkés Dániel séf

Tőkés Dániel

Éppen ezért rendkívüli módon kellenek az olyan emberek, mint Tőkés Dániel, aki szembe megy a széllel. A világot járt séf hazaérve újra végig próbálta a különféle éttermek konyháit, aztán úgy döntött, hogy szűkebb hazájába, Fehérvárra költözik párjával. Létrehozta saját vállalkozását a Böllér Boutique-t, ami a maga tematikájával kétségtelenül hiánypótló a régióban. Minőségi húsok, a legmagasabb minőségben találhatóak és vásárolhatók meg hűtőpultjaiból, és abban nála mindenki biztos lehet, hogy mint séf, értő tanácsokat is tud adni. Így nem véletlen, hogy gyorsan híre ment a kis húskirályságnak. Az meg már csak hab a tortán, hogy nem csak megvásárolni, hanem elfogyasztani, elvitelre hazavinni is lehet a fantasztikus ételeket.

A Grill-Party résztvevői

A fiatal lendület és az alap tehát megvolt ahhoz, hogy nyakába vegye a szervezési feladatokat, és belevágjon egy Grill-parti megrendezésébe. Természetesen talált maga mellé hasonlóan kreatív és tettre kész partnereket. A Farmot, és a Hübrist. 

A FARM

A Farm Angus marhatenyésztéssel és húsérleléssel foglalkozik és céljuk a legmagasabb minőséget létrehozni. Az általuk tenyésztett jószágokkal szakértő módon foglalkoznak, és ezáltal komoly beszállítói a gasztronómiának. Az eseményre elhozták a legjobb húsokat, és a grillrácson a vendégek szeme előtt sütötték meg a csodálatos ízes steakeket. https://www.facebook.com/chefinthefarm

Hübris

A Hübris „kézműves sör mínusz kézműves…” érkezett a partyra különleges söreivel. Fiatalos lendülettel rendelkező, magyar tulajdonú kisüzemi sörfőzde, amelyet az alapító sörfőző mesterek vezetnek a mai napig. Jelenleg 2000 literes főzőházzal rendelkeznek, Székesfehérváron, a Váralja soron találhatóak meg.

Tovább az úton… Ezzel még nincs vége! Sőt!

Legyen Székesfehérvár a szűkebb régió gasztronómiai központja! – ezt a célt tűzték ki maguk elé a résztvevők. A Grill- Party csak a kezdet volt. Az biztos, hogy még sokaknak csatlakozni kell a kezdeményezéshez, és nyilvánvalóan szükség van a város támogatására, de az út, amin elindultak, mérvadó változásokat hozhat a városnak. A turisztika nem éli virágkorát, viszont fontos a helyi közönség is, és az is, hogy magas minőségű gasztronómiát kapjanak az emberek elérhető áron. Székesfehérvár ezzel a kezdeményezéssel lehetőséget kapott, mivel fiatal, ambiciózus emberek, és vállalkozások kezdték húzni azt a szekeret, ami már régóta kátyúban rekedt. Abban biztosak lehetünk, akárki áll is a kezdeményezés mellé, Ők tovább fogják folytatni, sőt már tervezés alatt van egy helyi Food-truck fesztivál is…de ez még titok!

Képek: Botos Róbert – fotó

Olvasd Tovább! Cikkeink hasonló témában

https://blog.matusz-vad.hu/2021/05/30/gastromini-kaland-avagy-egy-gyermeknapi-igaz-tortenet/
https://blog.matusz-vad.hu/2021/07/15/grillszabalyok/
https://blog.matusz-vad.hu/2021/06/14/a-barbecue-miszteriaja/
Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE