fbpx

Ha úgy érzitek, már kimaxoltátok a bográcsos pörkölteket a haverokkal, próbáljátok ki, hogy készül benne az igazi chilis bab!

Hozzávalók 4 főre:

A chilis bab elkészítése

A hagymát, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a chilit. Pár perc után mehet bele az apróra vágott kaliforniai paprika, majd a darált hús. Az egészet legalább 5 percig pirítjuk, amíg a hús egyenletes barna színű nem lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és ízesítjük a fűszereinkkel. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk másfél órát, vagy amíg jó sűrű nem lesz. Ha ez megvan, beletesszük a leszűrt, átmosott babot és a kukoricát. Ezekkel együtt főzzük tovább még körülbelül 15 percet. Kóstoljuk, és ha kell, ízlés szerint finoman hangoljuk.

Jó sok ropogós héjú kenyérrel, esetleg tortillával tálaljuk!#

Címkék: ,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE