fbpx

Ha Márton-nap apropóján különlegességet tálalnánk, ideális választás a rozé kacsamell édesburgonya tócsnival, kacsabőrropogóssal, erdei gombamártással. Mindössze egy óra kell az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

2 db bőrös kacsamell

2 db édesburgonya

fűszerek:

bors

rozmaring

Elkészítés:

Kacsamellrolád: a kacsamellről levesszük a bőrét, majd a kacsamellet fóliában henger alakúra formázzuk. Az így kapott roládot betesszük szuvidkádba (helyettesíthetjük egy fazék vízzel is, amiben a víz hőmérsékletét 60 Celsius-fokon tudjuk tartani) és ott 60 Celsius-fokon 40 percig puhítjuk.

Kacsabőrropogós: a kacsabőrt sütőpapírra helyezzük, majd fölé is sütőpapírt teszünk, majd hogy ne pöndörödjön fel, egy másik tepsivel lefedjük. Így tesszük be a sütőbe 180 Celsius-fokra és 15 percig légkeverős sütésre állítva sütjük.

Édesburgonya tócsni: az édesburgonyát lereszeljük, teszünk hozzá burgonyánként 2 egész tojást, és annyi lisztet, hogy kikeverés után a galuskaállagúnál picit keményebb legyen. Majd egy cm vastag zsömleformákat formálunk belőle, és kb. 20 perc alatt 180 Celsius-fokon sütjük úgy, hogy megfordítjuk sülés közben.

Erdei gombamártás: lecsóalapot készítünk, amibe beletesszük az erdei gombát, és együtt főzzük néhány percet, majd turmixoljuk.

A receptet köszönjük Rácz Róbertnek, a veresegyházi Libra étterem séfjének!

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE