fbpx

Mindannyian tudjuk, hogy egy fesztivál már nem csak a zenéről, a szórakozásról, de az étel- és italkínálatról is szólnak. De gondolkoztál-e már azon, mennyire megváltozott a kínálat az utóbbi időben?

Régen, ha valaki fesztiválra ment, legfeljebb egy gyorsan összedobott hamburgerre, egy lángosra, vagy egy szelet gyorsan grillezett szalonnára számíthatott. Ma már ez másképp van. A fesztiválok ételei sokkal változatosabbak, egészségesebbek és különlegesebbek lettek. És mindezt mi, a szakácsok hozzuk létre.

Minőségi alapanyagok, egyedi fogások

Manapság a fesztiválok ételkínálata már sokkal inkább a gasztronómiai élményekre (is) fókuszál. A klasszikus fesztiválos ételek mellett, az utóbbi években ott vannak azok a standok is, ahol a sztárszakácsok és a nagyobb éttermek kínálnak különleges, innovatív ételeket. A fesztiválokon megjelentek a nemzetközi ízek, legyen szó sushiról, thai wokról, francia crépesről vagy akár a dél-amerikai street food-ról. Ma már nem ritka, hogy a legnagyobb fesztiválokon is találunk olyan standokat, ahol Michelin-csillagos szakácsok kínálnak ínyenc ételeket.

A magyar konyha is kicsit megújul ilyenkor. Egyre több olyan standot találunk, ahol a hagyományos magyar ételeket újragondolják, és modern, innovatív módon tálalják. Így például a töltött káposztát nem hagyományosan, hanem frissítő főzelék formájában kínálják, a csirkepaprikást pedig taco formájában tálalják. A fesztiválokon a magyar konyha tehát új, fiatalos és friss köntöst kapott, ami még inkább felkelti a látogatók és a külföldi vendégek érdeklődését.

Tökfőzelék a Gourmet Fesztiválon/ Fotó: Szabó Richárd

A növényi étrend térhódítása

Az egészséges táplálkozás is egyre inkább teret hódít. Évről évre több a vegetáriánus, vegán és gluténmentes ételkínálat, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt. És nem csak a salátákról és zöldségekről van szó, hanem olyan ételekről is, mint a jackfruit burger vagy a lencsefalafel, amiből 10 évvel ezelőtt valószínűleg nem nagyon fogyott volna.

Egy fesztivál már elképzelhetetlen vegetáriánus ételek nélkül
Fotó: www.envato.com

A fesztiválok tehát nem csak a szórakozásról szólnak már, hanem arról is, hogy a látogatók új, különleges ízekkel ismerkedjenek meg. Az ételkínálata hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években. Az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételektől elmozdultunk a komplex, ízletes és egészséges fogások felé. És ez a változás nemcsak a fesztiválozóknak, de a szakácsoknak is hatalmas lehetőségeket nyújt. Lehetőséget arra, hogy új recepteket, új ízvilágokat teremtsünk, és a gasztronómiai élményeket a fesztiválok világába is elhozzuk.

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE