fbpx

Magyarország egyik legismertebb gasztrofesztiválját 2021. október 29-31. között rendezik meg Békéscsabán. Ekkor kóstolnivalót, élmény-kolbászkészítést, kulturális és gyermekprogramokat is kínálnak.

Az első fesztivált 1997-ben rendezték meg: az alapgondolat az volt, hogy Békéscsaba régi időkre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik a sertéstenyésztés- és feldolgozás tekintetében, melynek kézzelfogható terméke a csabai kolbász.

Ezt a helyi, nagy hagyományokkal rendelkező terméket, azok készítését és az eseményhez kapcsolható hangulatot, élményt szerették volna megőrizni és népszerűsíteni mind a fiatal generációk, mind a lakosság körében a fesztiválalapítók. Egy olyan rendezvény volt a cél, amely bevonja a közönséget a kolbászkészítésbe, a disznóvágás lépéseibe, valamint része lehet élelmiszeripari kiállítás, kirakodóvásár, sok kulturális program, néptánc, cigányzene egyaránt.

Részletes programok ide kattintva olvashatók!

A jól elkészített, szakszerűen füstölt és tárolt csabai vastagkolbász egy évig, sőt, azon túl is eláll, megtartva zaftosságát, szép piros színét, utánozhatatlanul finom zamatát.

Forrás: https://www.csabaikolbaszfesztival.hu/

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE