fbpx

Ma horgonyozzunk le egy kicsit a mediterrán ízvilágnál és készítsétek el ezeket az isteni kis garnélákat és idézzétek fel velük a nyár legszebb emlékeit!

Hozzávalók 4 főre:

A garnéla nyárs elkészítése:

  • A készen vásárolt ráknyársakat, hideg vízben olvasszuk ki előző este és pácoljuk be.
  • A páchoz szükségünk lesz olívaolajara, 2 gerezd zúzott fokhagymára és 4-5 szelet citromra.
  • A nyársakat sózzuk és borsozzuk, tegyük bele egy jól zárható edénybe, öntsük rá az olívaolajat, tegyük bele a fokhagymákat és a citromot és másnapig pihentessük. 

A bruschetta elkészítésa:

  • Reggel kezdjünk a bruschetta készítésével, de szigorúan a kávénk után! Többféleképpen elkészíthető ez remek étel. Ki hámozza, ki csak belezi hozzá a paradicsom húsát, én a magam részéről szeretem háziasan csak felkockázni a paradicsomokat, rá reszelni a fokhagymát, sózni és borsozni, aztán rá szórok egy kevés finomra vágott friss bazsalikomot.
  • Meglocsolom annyi olívaolajjal, hogy még éppen ne lepje el teljesen, valamint annyi balzsamecetet amivel kellemes savas hatást érünk el és kiemeli az alkotók ízvilágát, majd hagyom pihenni ebédig.
  • Tálalás előtt a baguetteket szeljük fel sréhen nagyobb szeletekre, vajazzuk meg vékonyan az oldalait, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára őket.
  • A garnéla nyársakat süthetjük grillen, serpenyőben, tárcsán ahogyan csak szeretnénk, a lényeg, hogy forró felületünk legyen, hisz hirtelen kell sütni, oldalanként maximum 2-3 percig.
  • Tálaláskor a bruschettát tehetjük egy külön kis edénybe is, de a legjobb ha ráhalmozzuk a pirítósra és erre helyezzük a nyársakat. Szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal még melegében. és már falhatjuk is!
Tags: , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE