fbpx

Ebben a hideg időben kevés jobbat tudunk elképzelni egy tartalmas forró levesnél, ez a tárkonyos szarvasragu leves pedig pontosan ilyen! Hogy még laktatóbb legyen, most gnocchi is került bele.

Hozzávalók 4 főre:

A tárkonyos szarvasragu leves elkészítése:

  • A zöldségeket alapos mosás után megpucoljuk, felkockázzuk majd kevés sóval feltesszük főni. Adjuk hozzá a borókabogyót, babérlevelet, egy fej vöröshagymát héjastól és főzzünk belőle alaplevet. 
  • A finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát zsiradékon elkezdjük pirítani. Egy citrom húsát kockázzuk fel, adjuk a hagymákhoz majd pirítsuk tovább. Tegyük hozzá a szarvaskockát, fűszerezzük a tárkonnyal, kakukkfűvel és rozmaringgal, adjunk hozzá kevés sót és folytassuk a pirítást. Miután jól kellemes színt kapott, szűrjünk az alaplevünkből hozzá annyit, amennyi éppen ellepi. Pároljuk tovább addig, míg szinte teljesen puha nem lesz (10 percenként érdemes ellenőrizni a hús állagát).
  • Ezután adjuk hozzá a kockázott zöldségeket és a kockázott vargányát. Adjunk hozzá még alaplevet és főzzük tovább. 
  • Ha a zöldségek félpuhák adjuk hozzá a zöldborsót is, és további 5-6 percig főzzük. Ezután öntsük fel főzőtejszínnel és forraljuk ki. Tegyük a levesbe a gnocchit és 1-2 perc forralás után el is készült a leves. 
  • Tálaláshoz ajánlok lepirítani negyedelt ördögszekérgombát és mellé kínálni. A levest szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és egy csipet reszelt citrom héjával. 

Jó étvágyat! 

Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE