fbpx

Mindig jó, ha lapul a mélyhűtőben egy kis rántott trappista, hiszen melyik gyerek tudna ellenállni a nyúlós, olvadt sajtnak, nem igaz? Ha az iskola utáni foglalkozások mellett is szeretnél meleg ételt varázsolni az asztalra, ez a tökéletes választás!

Hozzávalók 4 főre:

A rántott sajt elkészítése:

  • Sok dolgunk ezzel a remek kis étellel sem lesz. A 7 dl mennyiségű vizet kezdjük el felforralni. Addig a rizst kevés zsiradékon pirítsuk üvegesre, adjunk hozzá ízlés szerint sót, majd óvatosan adjuk hozzá a forralt vizet. Keverjük el, és alacsony lángon fedővel pároljuk a rizsünket.
  • Ez idő alatt serpenyőben zúzott fokhagymát pirítsunk, adjuk hozzá a zöldborsót, ízesítsük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Miután elkészült a rizsünk, keverjük össze a zöldborsóval és tegyük félre a tálalásig.  
  • Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat vagy a kókuszzsírt, és az előre, duplán bepanírozott trappista sajtot süssük aranybarnára. Fontos, hogy forró zsiradékba tegyük, hiszen a sajtnak nem kell sok idő, elég míg a bundája szép aranybarna lesz, és kész is! Papírral bélelt tálra helyezzük őket. 

A mártás elkészítése:

  • A mártással nincs más dolgunk, mint a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot kevés sóval és a citromlével óvatos és egyenletes mozdulatokkal elkeverjük. 
  • Tálaláskor garantált lesz a jókedv a finom, ropogós és nyúlós sajttal. 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE