fbpx

Egy hibátlanul elkészített marhapörkölt az év bármelyik szakában jól tud esni. Lehet az egy nyári fergeteges lakodalom, vagy egy baráti összejövetel a kertben, de egy vasárnapi ebédnél Is bármikor megállja a helyét. Számomra ehhez a marhapofa a legjobb alapanyag! Rendkívül omlósra el lehet készíteni, és a magas kollagén tartalom miatt utánozhatatlan szaftot képez. Mindezt megkoronázhatjuk ha bográcsban, szabadtűzön készítjük el, ebben az esetben viszont nagyobb mennyiséggel dolgoznék, hiszen bármikor jól jön később a maradék.

Hozzávalók 4 főre:

A vörösboros marhapörkölt elkészítése:

  • Tegyük fel a bográcsot, hevítsük fel a tűzön. Olvasszuk fel benne zsírt, aztán dinszteljük rajta üvegesre a hagymát.
  • Dobjuk rá az összetört fokhagymát, majd 1 perc múlva a felkockázott marhapofát.
  • Alaposan keverjük össze, pirítsuk körbe amennyire tudjuk, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot, fűszereket és öntsük fel a vörösborral.
  • Enyhén sózzuk, rotyogtassuk 3-4 órán keresztül. Ha elfőtte a levét vízzel pótoljuk és közben párszor ellenőrizzük az ízét, ha kell sózzuk.
  • Főtt krumplival, kovászos uborkával és friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE