fbpx

A közelgő ünnepekhez dukál egy finom, karácsonyi harcsapaprikás recept! Ezt nagyon gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni, pláne, ha rendelkezésre áll a Friss Hal Kft. halászlé sűrítménye!

Hozzávalók 4 főre:

A karácsonyi harcsapaprikás elkészítése:

  • Először készítsük el a pörköltalapot. Egy forró lábasban pirítsuk le a füstölt szalonnakockát, tegyük hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd egy kis idő elteltével a felszeletelt fokhagymát is. Mindig egy kevés víz hozzáadásával pirítsuk vissza, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.
  • Ezután öntsük hozzá a kész halászlé sűrítményt,
  • szórjuk meg pirospaprikával, sóval, majd alaposan keverjük össze.
  • Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, óvatosan keverjünk rajta egyet és főzzük 10 percig.
  • Ha megpuhult a harcsafilé vegyük ki az edényből. 
  • A lisztet keverjük simára a tejföllel és habarjuk be vele a pörköltalapot.
  • Tegyük vissza a harcsákat a szószba, majd forraljuk össze. 

Köretként egy ízletes, kapros túrós csuszával ajánljuk.

Jó étvágyát!

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE