fbpx

A becsinált leves szintén egy kedvelt farsangi fogás. Kiadós és kellemesen savanykás. A zöldségben gazdag leves a frissességével egy igazi tavaszváró előétel. 

Hozzávalók 4 főre:

A becsinált leves elkészítése:

  • A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Miközben pirulnak a hagymák a csirkecombfilét kisebb kockákra vágjuk, hozzátesszük a hagymákhoz és jól lepirítjuk. Ekkor sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a kakukkfüvet is.
  • A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk és kockázzuk. A gombákat mérettől függően felezzük vagy negyedeljük.
  • Miután ezzel is meg vagyunk, a fél citrom levét adjuk a húshoz, rakjuk bele a kockázott zöldségeket és kicsit pirítsuk át, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük bele a gombákat, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  • Tegyük hozzá a citrom maradék levét és hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt. 
  • A becsinált levest tálaláskor kínáljuk egy kanál tejföllel és friss petrezselyemmel. 

Jó étvágyat! 

Tags: ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE