fbpx

Bűntudatmentes nassolnivalót keresel? Velünk nem akadály! Próbáld ki ezt az egészséges és nem mellesleg zseniálisan finom csemegét. Kövesd receptünket lépésről lépésre, és egy igazán különleges ázsiai snack lesz a jutalmad!

Hozzávalók:

Az edamame bab elkészítése:

  • Most egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb és egészségesebb ázsiai előételt, ha úgy tetszik, snacket hoztunk nektek. Az edamame bab, másnevén a szójabab kedvelt csemege a különböző keleti éttermekben. Az elkészítéséhez annyi vizet tegyünk fel forralni, ami bőven ellepi a babokat.
  • Miután pedig felforrt a víz, tegyünk hozzá egy kevés sót, majd rakjuk bele, és főzzük legalább 2-3 percig.
  • Ezután egyszerűen csak szűrjük le, tegyük egy tálba, és szórjuk meg a sópelyhekkel. Ezek a hő hatására kellően ráolvadnak a babokra, és amikor a szánk segítségével megbontjuk a hüvelyt, kellemes sós-édeskés ízvilág fog kavarogni. Ideális salátákhoz, de önmagában egy jó film kísérőjeként is tökéletes választás! 
Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE