fbpx

A tészták világának nagyon sok érdekessége létezik. Van olyan, amit mindenki ismer, és olyan is, amit kevésbé, viszont biztos, hogy a riminesi remek alapanyag. Bár a neve keletiesen cseng, mégis egy olasz tésztáról van szó. Egy remekül felhasználható alapanyagról, melyet használhatunk főételként és köretként egyaránt. Nem véletlen a töretlen a népszerűsége, főleg most, a nyári szezon közepén.

Fotó: Pixabay

A pasta lényegében az összes olasz tésztaétel összefoglaló elnevezése. A szakirodalom először 1154-ben említi, méghozzá Szicíliában. Természetesen a pasta (tészta) eredetét folyamatosan vitatják, az viszont nem kérdés, hogy évszázadok óta elképzelhetetlen nélküle az élet. Ha valaki gondban van a konyhában, és biztosra akar menni, a legjobb választás egy tésztaétel. A tésztás ételek másik előnye a többi étellel szemben, hogy megszámlálhatatlan módon variálható. Legjobb tulajdonsága mégis abban rejlik, hogy villámgyorsan elkészíthető.

Fotó: Matuszvad

Miért érdemes használni a riminesit?

A nyár az az időszak, amikor kevés időt szeretnénk tölteni a konyhában, és sokat a családdal. Ebből következik, hogy olyan alapanyagokat érdemes használni, melyek megfelelnek ennek az elvárásnak. A legpraktikusabb választás két részből áll. Az egyik, hogy gyorsan elkészíthető legyen, a másik, hogy minél frissebb. E kettő összessége a fagyasztott alapanyagok, ami viszont nem csak a háztartásokra, hanem a vendéglátó egységekre is igaz. Ezért praktikus megoldás a riminesi.

Az idényben megnő a vendégszám, hiszen mind a belföldi, mind pedig a külföldi turizmus számottevően emelkedik.  A jelen körülmények között még nehezítő tényező az alapanyag ár, és a munkaerő hiánya. Ezeket kell a legjobb tudása szerint megoldani a vendéglátóhelyeknek. A tészta tehát mindig jó választás. A riminesi esetében nagyon fontos az időintervallum, a főzési idő forrásban lévő vízben 2-3 perc, ami a termék egyik legnagyobb előnye.

Fotó: Pixabay

Amikor nincs idő, de van megoldás

Az esetek nagy többségében az emberek számára az időhiány a probléma, ha főzésről van szó. Így a fagyasztott alapanyagok, illetve a félkész termékek egyre népszerűbbek. Ezen termékek minősége a technológiák fejlődésével emelkedett, ezáltal biztosak lehetünk a mindig magas színvonalban. Nagy előnyük, hogy egyszerűen kezelhetőek, amelyek megkönnyítik a konyhai munkát. És ami miatt még sokan választják ezeket a termékeket, az az óriási választék. Mivel a vendégek is egyre érzékenyebbek a minőségre, az elvárások is nőttek. Ezeket a termékeket sokkal könnyebb beilleszteni egy modern igényeknek megfelelő választékba..

Fotó: Pixabay

Persze a legmagasabb szintű gasztronómia feltétele a friss alapanyag, mégis az ágazat fejlődésének útja a mélyhűtött termékek irányába mozdult el. Ennek oka abban rejlik, hogy minőségük egyre jobban közelít a friss árukéhoz. Nem mellékes szempont az sem, hogy az ilyen mélyhűtött termékek használata  rentábilisabb is lehet, mint a frisseké.#

Tags: , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE