fbpx

A tavalyi évben megvásárolt, majd minden részletre kiterjedő felújításon átesett kastély ünnepélyes megnyitójára az ország egész területéről érkeztek vendégek, összesen 250-en láthatták először az épületet teljes pompájában. A megannyi látnivaló mellett a nap legjobban várt eseménye minden bizonnyal a séfpárbaj volt, melynek két résztvevője, Suga Péter és Szabó Attila összesen 13 fogással készült, a desszertekről pedig külön csapat gondoskodott.  

Ahogy arról korábban több sajtóorgánum is beszámolt, a tavalyi évben cégünk tulajdonosa, Matusz Balázs megvásárolta a Győrtől mindössze 15 km-re lévő Földváry-kastélyt. Az Öttevényben található épület kalandos története az állapotán is rajta hagyta a nyomát. A Matusz család a pincétől az emeletig teljes energetikai és belsőépítészeti felújítást végzett, különös tekintettel a konyhai részlegre, melyet a legmodernebb technikával szereltek fel. Erre szükség is volt, hiszen a kastély esküvő esetén 160 fős ültetett étkeztetést tud biztosítani. Ennél nagyobb rendezvények szervezésénél pedig akár 300 fős állófogadás lebonyolítását is vállalják.  

Fotó: Reményik Andrea

A megnyitó április 30-án került megrendezésre, melyre több mint 200 prominens személy kapott meghívót az ország minden tájáról. Az eseményt Matusz Balázs és Dr. György László kormánybiztos beszéde nyitotta, melyben megköszönték a kastély felújításában résztvevők munkáját és kiemelték a magyar tulajdon és az összefogás fontosságát.  

Klasszikus és közel-keleti fogások

A beszédek után a Szabó Attila, a Tioman tulajdonosa és konyhafőnöke, valamint Suga Péter mesterszakács vette át a színpadot. Péter inkább a klasszikus konyhát képviselte, 3-féle előétellel, egy levessel, valamint 3-féle Josper grillben készült húsvariációval várta a vendégeket. Ezek között volt kacsamáj-ganache birsalmával, tokaji aszúzselé, feketeribizli tésztakorallban. Füstölt marhanyelv aszpikkal rétegezve, habosított nyelvkrém, barna kenyérrel, friss tormával, borsócsírával, valamint Angus ministeak, lángolt paprikával, zöldség quichel és angus demi-glacel.  

Ezzel szemben Attila a távol- kelet ízeit helyezte fókuszba és több vegetáriánus, valamint halas fogással kényeztette az ízlelőbimbókat. A terítéken volt például paradicsomesszencia, fenyőmagos-bazsalikomos raviolival, spanyol kardamomos répatatár, tonhal lollival tűzdelve. Nasi goreng, valamint fűszeres morzsába göngyölt tőkehal loin, burgonya gratinnel, sáfrány espumával, mézes julienne zöldséggel kísérve.  

Fotó: Reményik Andrea

FRancia finomságok és magyar dallamok

Az édes lezárásért Varga Klauda, a Toscana cukászda és a Michelin-csillagos Rumour cukrászaként dolgozó Bárdy Martin feleltek. A desszertek között egyaránt találhattunk francia és magyar ihletésű süteményeket, mint pl. a málnás mille feuille-t vagy újragondolt Esterházy-t. A profi kiszolgálást a konyhán közel 20, míg a pályán 15 fős személyzet összehangolt munkája segítette.  

Bárdy Martin és Varga Klaudia

Az étkezést követően a Széles Zoltán és a Kvin Operett csapata szórakoztatta a népes vendégsereget, igazi magyar klasszikusokat megszólaltatva, hagyományos magyar díszviseletbe öltözve.  

Az eseményt kötetlen beszélgetés és a kastély, valamint a hozzátartozó 2,5 hektáros ősfás park felfedezése zárta.  

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE