fbpx

Az 1983-ban nyitott Fenyves Fogadó igazi, többgenerációs családi vállalkozás, melynek fejlesztése a mai napig zajlik. A jelenlegi tulajdonos, Sőregi István szülei kezdték el a félkész állapotban lévő ház újítását, mely ma már az étterme mellett fogadóként is üzemel. Ez alatt az idő alatt megszámlálhatatlan mennyiségű vendég fordult meg náluk, egyvalami azonban nem változott. Mottójuk szerint „szívvel, szenvedéllyel, tudással” dolgoznak – na meg a legfinomabb magyar fogásokkal, melyekhez cégünktől érkezik az alapanyag.  

A nyugat-Mátra és kelet-Cserhát völgyében elhelyezkedik Fenyves Fogadó panziója kezdetben 12 kétagyas szobából és egy 40 fő befogadására képes étteremből állt, amit az évek során fokozatosan korszerűsítettek szuvidkáddal, sokkolóval, vákuumozóval, majd tavaly teljesen felújították. Az éttermük a magyar és nemzetközi konyha remekeit kínálja, Magyarország legjobb borait mellékelve. Rendezvényteremben fogadások, konferenciák, árubemutatók, bankettek, valamint családi ünnepségek tarthatóak, nem is csoda tehát, hogy hétvégére érdemes jó előre foglalni.  

Magyaros ételek a mai trendeknek megfelelően

Bár a konyhát már 8 éve egy fiatal konyhafőnök vezeti, István a mai napig kiveszi a részét az új ételek megálmodásáról, a szervizből, a bevásárlást pedig teljesen egyedül végzi. Mint mondja, a „konyha egy szerelem, ha elmúlik, abba kell hagyni, de én még szerelmes vagyok.” Sikerük titkának többek között a lélegzetelállítóan szép lokációt, a kreatív csapatot és a minőségi alapanyagokat tekinti. „A minőségben nem lehet kompromisszumot kötni, mert a vendégek azonnal megérzik. Mi a Covid közben is belga vajjal, kacsazsírral, falusi csirkével dolgoztunk. Mindennek a legjobbnak kell lennie a kávétól a savanyúságig.”  

Kép: Fenyves Fogadó

Étlapjukon elsősorban olyan magyar klasszikusok dominálnak, mint a mustáros cigánypecsenye, a csülök jóasszony módra vagy a harcsapaprikás túróscsuszával. Természetesen a panírozott fogások is jól fogynak, a velővel töltött borda nyitás óta tartja magát. „A vendéglősöknek mindig meg kell újulnia, de a közben tartania a konstans minőséget. Így a rántott ételeket is igyekszünk a mai trendeknek megfelelően tálalni.” Hozzáteszi, hogy bár nehéz változtatni a magyar néplélek ízlésen, a helyben érlelt steak-választékukban található ribe-eye, toma hawk is jól fogynak.  

Kép: Fenyves Fogadó

Folyamatosan változó séfajánlat

Azért, hogy népes törzsközönségük számára is tudjanak újat mutatni, a séfajánlat 5-6 hetente változik. Ide kerülnek fel többek között olyan ínyencségek, mint az új-zélandi bárány vagy az iberico sertésből készült brassói aprópecsenye. „Sokszor neked jobban kell tudnod, hogy mit akar a vendég. A Matusz-Vaddal többek között azért is szeretünk dolgozni, mert a kivételesen jó minőségű alapanyag mellett az üzletkötőik sok esetben maguk is séfek voltak, így a különböző típusú éttermeknek releváns ajánlattal – és nem mellesleg egyedi árakkal tudnak szolgálni. Így kerültek például az étlapra a különböző szuflék, melyek málna – vagy karamellöntetettel és fagylalttal kínálunk.  Számunkra szintén nagy előnnyel bír, hogy szombaton is lehet rendelni, melyet a konkurenciánál nem tapasztaltunk. Ez mind olyan dolgok, amik hozzátesznek egy étterem sikeréhez, márpedig ma nem könnyű talpon maradni. A Covid óta az emberek inkább hajlandóak kocsiba ülni egy jó helyért, mint sétálni egy rosszért.”– mondja István. Az pedig biztosan látszik, hogy az egyszerű, de jól elkészített, magyaros ételeket kínáló helyekre ma is van igény. Aki tehát szeretné megtapasztalni egy valóban családi vendéglő békebeli hangulatát, annak a Fenyves Fogadóban a helye.  

Cím: 3064 Szurdokpüspöki, Gyöngyösi út 35. 

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE