fbpx

Egészen Olaszországból érkezett budapesti mintakonyhánkba a Surgital marketing managere és kreatív séfje, hogy bemutassák legújabb termékeiket. Az interaktív kóstolóval egybekötött rendezvényen partnereink renget hasznos ötlettel és recepttel távozhattak.  

Tavaly októberben érte cégünket az a megtiszteltetés, hogy a legmagasabb minőséget képviselő, eredeti olasz alapanyagokból, tradicionális recept alapján készülő Surgital termékeinek kizárólagos forgalmazói lettünk. Szortimentükben azóta egyaránt megtalálhatóak frissen fagyasztott tészták, különböző ízesítésű gnocchik, mártások és a minden igényt kielégítő kényelmi termékek.  

A cég 1980-as alapítása óta ma már több, mint 60 országban van jelen, a forgalmuk háromnegyedét a HORECA szektor felé értékesítik, arra pedig különösen büszkék, hogy ennek 55%-a hazájukban kerül tányérokra – melynél jobb ajánlólevél aligha létezik. A napi 175 tonna tészta a legmodernebb technológia segítségével készül, ám éppen olyan finom, amilyet csak az olasz mammák tudnak. A hagyományőrzés mellett a klímaváltozás elleni küzdelmet is komolyan veszik, gyáraikban fúrt kutakból nyerik a vizet és nagy hangsúlyt fektetnek a természetes energia hasznosítására is.  

Fotó: Szabó Richárd

Íz, minőség, egészség

A két etapban is teltházas rendezvényen a hangsúlyozták, hogy a vendégek által rendelt ételek esetében az íz, valamint a minőség mellett egyre fontosabbá válik, hogy egészséges és tápláló is legyen, így receptjeik ennek megfelelően kerülnek megalkotásra. Az ételekhez szükséges alapanyag minden esetben a megfelelő tartományból érkezik, az ízfokozókat hírből sem ismerik, a tartósítás pedig kizárólag sokkolásos fagyasztással történik.  

Vendégeink elsőként egy klasszikus paradicsomszósszal és friss bazsalikommal készült riminesi tésztát kóstolhattak az egyszerűség jegyében, melynek tökéletes ruganyos tésztája 4-5 perc alatt készül el. Különlegessége, hogy akkor sem esik szét, ha nem kerül azonnal szűrésre, ami egy nagyüzemi konyha esetében kulcsfontosságú lehet.  

Fotó: Surgital

Ezt követte egy tintahal tintájával színezett fekete taglionie, melyet fészekformában fagyasztanak le. Ez több szempontból is praktikus, ám a legfontosabb, hogy ennek köszönhetően sokkal kevésbé törik, mintha egyenes formában kerülne mélyhűtésre. Mártásként a szintén nagyon felhasználóbarát fél kilós, egyenként 7 grammos kiszerelésben adagolt pellett szolgált. Ez szószkét, levesalapként és sokmás formában is felhasználható, erről pedig már cégünk technikai séfje, Székely Ferenc szolgált többféle ötlettel a meghívottak számára.  

Valódi megoldások a jelen problémáira

A tészta mellett természetesen nem mehettünk el az olaszok két másik csodálatos találmánya, a rizottó és gnocchi mellett sem. Utóbbi kétféle méretben és háromféle ízben kapható webáruházunkban, esetünkben a spenótos verzió kapott egy sonkamorzsával megbolondított pecorino szószt. Előbbi pedig már több, korábbi alkalommal is osztatlan sikert aratott a nézők között, ugyanis valódi innovációt jelent a piacon. Míg a hagyományos rizottó rizs akár 15-20 percig is készül, ráadásul folyamatos kevergetést és odafigyelést igényel, ezzel szemben a Surgitál terméke forrás után mindössze 4 perc után tálalható, így igazi titkos fegyver lehet a nagyüzemi konyhában. A kellemesen krémes, vargányagombás rizottót cégünk új partnerének egyik különlegessége, a Good Epices gorillaborsa koronázta meg.  

Fotó: Surgital

Ezután kerültek kóstolásra az olasz cég kényszer kényelmi termékei. Ezek nemcsak az idő, de a hely- és munkaerőhiányra is valódi megoldást nyújtanak. A nálunk (egyelőre) még nem belistázott, de a Surgital honlapján 50-nél is több ízben elérhető tálcás termékek. Ezek semmilyen szakértelmet vagy konyhai tapasztalatot nem igényelnek. Csak be kell tenni őket a mikróba, a csomagoláson jelzett időpont felénél kicsit összerázni és máris tálalhatóak. A kis méretű büfék, hotelek, szezonálisan nyitva tartó food truckok számára tehát tökéletes megoldást jelenthet anélkül, hogy az ízek terén kompromisszumokat kötnének. Külön jó hír, hogy szavatosságukat 18 hónapig őrzik minőségromlás terén, így változékony fogyás mellett sem kell aggódni a veszteség miatt.  

Fotó: Surgital

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, a cég összes terméke ezen a linken elérhető. További inspirációért, receptért pedig látogasd meg a Surgital weboldalát. 

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE