fbpx

Egy különleges étel a “nem mindennapokra” ha valami igazán fantasztikus ételt szeretnénk a családnak tálalni, vagy a vendégeinket elkápráztatni! A sous vide eljárásnak köszönhetően pedig nem kell attól tartani, hogy a szarvas száraz lesz.

Hozzávalók 4 főre:

A sous vide szarvasnyak elkészítése:

  • A szarvasnyakat először vissza kell regenerálnunk. Ehhez egy gyorsforralóba vagy egy kis lábasban tegyünk fel vizet melegedni és ha gyöngyözik, vegyük a hőmérsékletet a legalacsonyabbra. (Amennyiben van otthon egy sous vide gépünk, állítsuk 56 fokra a vízhőt és ebben melegítsük 15 percig).
  • Ha ez megvan, kivesszük a vízből, és egy serpenyőben körbe pirítjuk a húst a vajon.
  • Hogy elkerüljük a szarvasnyak kiszáradását, közben locsolgassuk a vajjal, valamint adjuk hozzá a kakukkfüvet.
  • Egy kisebb forralóba öntjük a zacskóban maradt szaftot, hozzáadjuk a vörösbort, egy kisebb darab vajat és az étcsokoládét.
  • Visszaredukáljuk, vagyis forralás útján besűrítjük – ez lesz a mártásunk.
  • Párhuzamosan, ahogy a mártással és a hússal is haladunk, felteszünk egy serpenyőt a tűzhelyre, felhevítjük és a baconből ropogós chipset készítünk.
  • A visszamaradt zsírban pedig a felszeletelt cukkinik mindkét oldalát megpirítjuk.
  • Ha minden megvan, akkor szép esztétikusan, kreatívan összetálaljuk az elemeket és egy igazi kompozíciót tálalunk a vendégeink elé.
  • A sous vide szarvasnyak mellé köretként burgonyaropogóst, burgonya fánkot, diós nudlit akár polentát is adhatunk.
Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE