fbpx

Egy különleges étel a “nem mindennapokra” ha valami igazán fantasztikus ételt szeretnénk a családnak tálalni, vagy a vendégeinket elkápráztatni! A sous vide eljárásnak köszönhetően pedig nem kell attól tartani, hogy a szarvas száraz lesz.

Hozzávalók 4 főre:

A sous vide szarvasnyak elkészítése:

  • A szarvasnyakat először vissza kell regenerálnunk. Ehhez egy gyorsforralóba vagy egy kis lábasban tegyünk fel vizet melegedni és ha gyöngyözik, vegyük a hőmérsékletet a legalacsonyabbra. (Amennyiben van otthon egy sous vide gépünk, állítsuk 56 fokra a vízhőt és ebben melegítsük 15 percig).
  • Ha ez megvan, kivesszük a vízből, és egy serpenyőben körbe pirítjuk a húst a vajon.
  • Hogy elkerüljük a szarvasnyak kiszáradását, közben locsolgassuk a vajjal, valamint adjuk hozzá a kakukkfüvet.
  • Egy kisebb forralóba öntjük a zacskóban maradt szaftot, hozzáadjuk a vörösbort, egy kisebb darab vajat és az étcsokoládét.
  • Visszaredukáljuk, vagyis forralás útján besűrítjük – ez lesz a mártásunk.
  • Párhuzamosan, ahogy a mártással és a hússal is haladunk, felteszünk egy serpenyőt a tűzhelyre, felhevítjük és a baconből ropogós chipset készítünk.
  • A visszamaradt zsírban pedig a felszeletelt cukkinik mindkét oldalát megpirítjuk.
  • Ha minden megvan, akkor szép esztétikusan, kreatívan összetálaljuk az elemeket és egy igazi kompozíciót tálalunk a vendégeink elé.
  • A sous vide szarvasnyak mellé köretként burgonyaropogóst, burgonya fánkot, diós nudlit akár polentát is adhatunk.
Címkék: ,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE