fbpx

A biryani egy szuper, indiai rizses étel, ami leginkább talán a spanyol paellához tudnánk hasonlítani. A biryani lényege a basmati rizs, valamint a fűszerek sokaságában rejlik. Lehet kínálni csirkével, birkával, rákkal, tofuval, tojással vagy gyakorlatilag bármilyen zöldségekkel, amit szeretünk, netán már egy ideje hánykolódik a hűtőben.

Hozzávalók 4 főre:

A biryani elkészítése:

  • Először is készítsük el az ételhez szükséges pácot.
  • Egy tálba tesszük a joghurt felét, a kurkuma felét, a garam masalát, a chilit, a reszelt gyömbért, a finomra vágott mentalevelet, a lime héját, levét és össze keverjük, majd beletesszük a rákokat.
  • Tegyük hűtőbe 30 percre.
  • Egy serpenyőben közepes lángon, kevés olajon pirítsuk meg a tigrisrákok mindkét felét, majd tegyük őket félre.
  • A hagymát vágjuk finomra és kevés olajon pirítsuk meg.
  • Adjuk hozzá a kurkuma másik felét, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá zöldségalaplevet.
  • Forraljuk fel, aztán szűrjük le egy tálba.
  • A leszűrt alaplében pároljuk készre a rizst, majd ha ez megvan keverjük össze a rákkal és kész is vagyunk!

Jó étvágyat!

Tags: , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE