fbpx

Tejes borjúnak nevezzük azt az állatot, amelyet kizárólag anyatejjel tápláltak. A hús színe egészen fehéres színű, nagyon alacsony a zsírtartalma. Az egyben megsütött borjú gerinc igazi ínyencfogás.

Hozzávalók:

Tejes borjú gerinc

Újburgonya

Bébirépa

Vaj

Olívaolaj

Kakukkfű

Fokhagyma

Cukor

Bors

Elkészítés:

A borjú gerincről leszedjük a hártyát. Sóból, borsból, kakukfkűből, tört fokhagymából és olajból készítünk egy marinádot, átdörzsöljük vele a húsunkat (1 órát hagyjuk érlelődni a fűszerekkel), és serpenyőben hevített kevés olajban minden oldalát kérgesre sütjük. Előmelegített 160 fokos sütőben egy tepsibe téve kb. 20 percig sütjük, amíg a hús közepe halvány rózsaszínű nem lesz. Ezt maghőmérővel ellenőrizhetjük, ha 50-52 fokos, készen vagyunk. Pihentetjük a húst. Közben a megmosott újburgonyát sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, ne főzzük túl. Kicsit kihűtjük, félbe vágjuk. A tisztított bébirépát cukros, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. A zöldségeket forró vajon átforgatjuk. A húst szeletekre vágjuk és az elkészült körettel tálaljuk.#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE