fbpx

Általában valamilyen nehezebben elkészíthető receptet szoktam nektek hozni, de most pont az ellenkezőjét teszem. Lényege az egyszerűség és a minél gyorsabban történő elkészítés lesz! Nem mindegy, hogy egy sertéscsülök elkészítésénél hány órát megy a több kilowatt órás sütőberendezés, így most egy villámgyors verziót készítünk!

Hozzávalók 4 főre:

A sertéscsülök elkészítése:

  • A teljes mértékben előhőkezelt, egyesével vákuumozott sertéscsülköket, zacskóstól forró vízbe tesszük 10-15 percre. Ezt hívjuk regenerálásnak. Ez azért fontos, mert olyan rövid ideig lesz a csülök a sütőben, hogy ha a hűtőből tennénk be, akkor elképzelhető, hogy még hideg maradna a csont mellett közvetlenül.
  • Ezután egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és betoljuk a 220-240 °-ra előmelegített sütőbe 12-15 percre. A lényeg, hogy a csülök bőre szép hólyagosra piruljon. Ezzel a csülök el is készült!
  • Köretnek pedig egy teljesen átlagos, de szintén rendkívül gyorsan elkészíthető kényelmi termékeket javaslok hozzá. 
  • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az átöblített, konyhakész burgonyagolyót és átpirítjuk. A végén petrezselyemzöldet teszünk rá, majd sóval, borssal ízesítjük.
  • Amíg pirul a burgonya, a szintén konyhakész párolt káposztát egy serpenyőben néhány perc alatt átmelegítjük és tálalhatjuk is a fejedelmi fogást.

Jó étvágyát hozzá!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE