100% vegán croissant shea vajjal, natúr ízesítésben vagy narancstöltelékkel, barnacukor szórással díszítve. Hiány pótló és egyre népszerűbb!
Honnan ered a croissant?
Vajon valóban egy bécsi pék találmánya, tényleg úgy keletkezett, ahogy a hagyomány számontartja: 1683-ban, a törökök felett aratott győzelem megünnepléséül? Vagy 1686-ban alkották meg a magyarok, pontosabban Buda lakói, hogy ugyancsak a törökök feletti győzelmet ünnepeljék általa? Mindkét verzió magyarázatot adna a péksütemény nevére, s vele különleges félhold-formájára. Ráadásul, ha egy péksüteményt szentelnek hadi sikereik emlékére, annak megvan a maga kulturális többletjelentése, különösen a süteményben igen erős bécsiek számára.
Lantmännen Unibake
A svéd Lantmännen Csoport tagja, a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt. 2010 májusa óta van jelen Magyarországon. A cég világszínvonalú gyorsfagyasztott termékeivel és péksüteményeivel a magyarországi piac egyik legmeghatározóbb szereplője.
A Lantmännen Unibake vállalat friss és gyorsfagyasztott termékeit 12 országba szállítja élelmiszerláncoknak és HoReCa (hotels, restaurants, cafés) vevőknek.
Minőségi termékeik között croissant-t, édes-és sós péksüteményeket, hamburgerzsemléket, valamint hot-dog kifliket találhatunk.
És ezentúl 100% vegán croissant-t is előállítanak shea vajjal, natúr ízesítésben vagy narancstöltelékkel, barnacukor szórással díszítve, amely termékek megtalálhatók
a Matusz-Vad webáruházában.
Elkészítési útmutató: Kiolvasztást és sütést igényel
Olvasszuk fel a terméket 15 percig, majd süssük 170-190°C-ra előmelegített sütőben kb. 21 percig (a sütési idő a sütő típusától függően változhat). A készresütött termék 24 órán belül elfogyasztandó!
Tárolási javaslat
Minimum -18°C-on tárolandó. Újrafagyasztani SZIGORÚAN TILOS!