Mi lehet jobb a nyáron, mint egy jó szarvaspörkölt bográcsban? Ehhez persze elengedhetetlen a minőségi alapanyagok beszerzése, amitől tökéletes lesz végeredmény. Szerencsére erről mi szívesen gondoskodunk, nektek már csak a barátaitokat kell összetrombitálni!
Hozzávalók:
- 4 kg szarvas kocka PRÉMIUM 4x4cm
- 0,8 kg hagymakocka 10x10mm DARTA
- 20 dkg kenyérszalonna KOCKA 1x1cm
- kávéskanál köménymag őrölt Kotányi Gastro
- 3 teáskanál fűszerpaprika Böllér
- 0,4 kg lecsó fagyasztott GastroGarden
- 3 kávéskanál só(ízlés szerint)
- 60 dkg erdei vargánya gomba
- 4.5 dl száraz vörösbor 1
- 6 db borókabogyó Kotányi Gastro
- 6 db babér egész Kotányi Gastro
- 0,2 kg erdei gyümölcskeverék GastroGarden
A szarvaspörkölt elkészítése:
A bográcsot kikenjük a zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma. Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák.
A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább. Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot.
Rádobjuk a lecsóalapot, az erdei gyümölcsöt, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg. 1,5 óra főzést követően sózzuk. Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát.
Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük. Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.