fbpx


4 db pisztráng 10% glazúr 300-350 g/db

1 csokor petrezselyem

1 db citrom

2 ek olívaolaj extra szűz Basso

Só ízlés szerint 

Feketebors egész Kotányi Gastro

0,8 kg burgonyakocka házias Bravas Aviko

Sütéshez fritőz sütőolaj

Romi Blue

Chimichurri: 50 g friss petrezselyemzöld, 20 g friss korianderzöld, 1 tk szárított oregánó, 3 tk Maldon só, 3 ek vörösborecet, 185 g jó minőségű olívaolaj, 2 ek friss citromlé, 3 gerezd fokhagyma, 0,5 fej lila hagyma
A halakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Olívaolajjal megkenjük a pisztrángokat, meghintjük durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal. Belsejükbe petrezselymet és citromkarikákat dugunk. Parázsló faszén felett megsütjük, oldalanként kb. 6-8 perc alatt. A mártogatóshoz összeturmixoljuk az alapanyagokat, majd tálalóedénybe öntjük. Eközben megsütjük a burgonyát köretként. Frissen melegen tálaljuk.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE