fbpx

Sokan félnek a marhapofa otthoni felhasználásától, pedig csodás dolgok készülhetnek belőle. Mivel az állat szinte egész életében aktívan használja ezt a részét, nem csak rostokban, de kollagénben is nagyon gazdag. Ezért azonban kizárólag lassú tűzön, hosszan készült receptekhez ajánljuk, mint amilyen ez a szaftos, vörösboros verzió is.

Hozzávalók 4 főre:

vörösboros marhapofa elkészítése

  • A marhapofát mérettől függően kb. 4 részre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és addig pirítjuk benne a húst, amíg kérges nem lesz. Ha kész, félrerakjuk.
  • A megmaradt szaftban pirítsuk üvegesre a kockára vágott vöröshagymát. Ezután visszatesszük a húsokat, felöntjük a vörösborral és beledobjuk a kakukkfüvet.
  • Fedő alatt, alacsony lángon, 4 óra alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tegyük bele a vajat, hogy a szaftunk még tökéletesebb, még krémesebb állagú legyen.
  • Közben a tésztát a szokott módon, sós vízben kifőzzük, majd a hússal együtt tálaljuk! 
Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE